BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Bilimsel araştırma nedir? Bilimsel araştırma yöntemi nedir? Hedef ve türlerine göre araştırma çeşitleri nelerdir? Bilimsel Araştırmada özgünlük nasıl sağlanır ?Araştırmanın temel nitelikleri nelerdir? Araştırma önerisi nasıl hazırlanır? Temel unsurlar nelerdir?
2 Bilimsel araştırma yönteminde nicel-nitel araştırma ayrımı nedir?. Yöntem, teknik ve yaklaşım nedir? Çeşitleri nelerdir?
3 Literatür nasıl taranır? Giriş bölümünün temel öğelerinden olan 'sorunsal' nasıl saptanıp tanımlanır? 'Önem' , 'varsayım', 'tanımlar' ve 'sınırlılık' nasıl verilir?
4 Altında çalışmanın kavram setlerinin verileceği ilgili alt başlıklar nasıl belirlenir? İlgili bölümlerde etik kurallara uygun olarak alıntılama nasıl yapılır?
5 Amaç (araştırma sorusu/ hipotez geliştirme), yöntem ve işlem süreci nasıl verilir ? Örneklem türleri nelerdir? Evrenden örneklem alma işi nasıl yapılır?
6 Yıl sonunda teslim edilecek olan Araştırma Önerisinin 'Giriş' bölümünün teslimi- ve değerlendirilmesi
7 Ara Sınav
8 Bulguların verilmesi süreci: nitel ve nicel araştırmalarda kullanılan farklı yaklaşımlar ve ölçümleme çeşitleri nelerdir? Bilimsel çalışmalarda 'Tartışma ve Sonuç' nasıl verilir? Kaynak ve ekler nasıl verilir?
9 Yaklaşımlara örnek: İçerik analizi, söylem analizi çeşitleri -ilgili sage makaleleri
10 Yaklaşımlara örnek: Etnografi, odak grup-ilgili sage makaleleri
11 Yaklaşımlara örnek: Gömülü teori- ilgili sage makaleleri
12 Yaklaşımlara örnek: Gösterge bilimsel yaklaşımlar-ilgili sage makaleleri
13 Yaklaşımlara örnek: Meta analiz -ilgili sage makaleleri
14 Araştırma önerilerinin sunumu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024