1 |
Balıkçılıkta plan ve yönetim açısından bilgi kullanımı ve ihtiyacı |
2 |
Balıkçılıkta veri toplamanın amaç ve hedefleri |
3 |
Balıkçılık verilerinde indikatörler, veri tipleri ve değişkenler |
4 |
Balıkçılıkta verilerin ve değişkenlerin seçiminde tanımlayıcı özellikler |
5 |
Balıkçılık göstergeleri ve ilgili veri türleri |
6 |
Balıkçılıkta veri toplama stratejileri: Bilgi ihtiyacı, sistem dizaynı, ortak yönetim, tam toplama ve örnekleme |
7 |
Balıkçılıkta veri toplama yöntemleri |
8 |
Balıkçılıkta toplanan verilerin yönetimi ve ihtiyaca göre işlenmesi |
9 |
Bilgi formu tasarımı, kullanımı ve işlenmesi, veri setlerinin oluşturulması |
10 |
Balıkçılık verilerinin toplanması ve değerlendirilmesinde güncel yaklaşımlar |
11 |
Küresel standardizasyon örnekleri |
12 |
FAO, GFCM ve AB Balıkçılık sektörü veri toplama ve değerlendirme süreçleri |
13 |
Türkiye'de balıkçılık verileri toplama yöntemleri, bu verilerin bilimsel ve yönetimsel açıdan irdelenmesi |
14 |
Türkiye için pilot çalışma modellemesi |