1 |
Mikotoksin tanımı ve tarihçe |
2 |
Mikotoksinler, önemli toksin üreticileri, mikotoksinlerin bulundukları gıda ürünleri ve memeliler üzerine etkileri |
3 |
Gıda dışında solunum ile geçen Stachybotrys chartarum toksini (Trichothecene) |
4 |
Mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler, gıdaların mikotoksijenik küflerle bulaş yolları |
5 |
Aflatoksinlerin genel özellikleri ve önemi, aflatoksin ile kontamine gıdalar ve sağlık üzerine etkisi |
6 |
Gıdalarda ve yemlerdeki aflatoksin sınır değerleri ve aflatoksin detoksifikasyonu |
7 |
Ara sınav |
8 |
Ara sınav |
9 |
Okratoksin genel özellikleri ve önemi |
10 |
Patulin genel özellikleri ve önemi |
11 |
Diğer Önemli Aspergillus ve Penicillium Toksinleri |
12 |
Fusarium Toksinleri (Fumonisin, zearalenone, trichothecene vb.) |
13 |
Mikotoksinleri belirleme yöntemleri |
14 |
Mikotoksinlerin oluşmasının engellenmesi, mikotoksinlere karşı savaşa yönelik stratejik ve global yaklaşımlar |