1 |
Aeromikrobiyoloji, dış ve iç ortam havası, hava kalitesi vb. genel tanımlar |
2 |
Atmosfer katmanları, havanın yapısı ve kirleticiler |
3 |
Partiküler madde miktarı, özellikleri ve hava kalitesi için önemi |
4 |
Dış ortam havasında bulunan mikroorganizmalar (bakteri, fungus) ve kaynakları |
5 |
Dış ortam havasının iç ortam havası üzerine etkisi |
6 |
İç ortam havası kirleticileri (Kimyasal, fiziksel ve biyolojik etmenler) |
7 |
Ara sınav |
8 |
Ara sınav |
9 |
İç ortam havasında bulunan mikroorganizmalar (bakter, fungus, protozoa, virus) |
10 |
Biyotik ve abiyotik faktörlerin mikroorganizma gelişimi ve dağılımı üzerine etkileri |
11 |
Hava ile taşınan mikroorganizmaların insan sağlığı açısından önemi |
12 |
Hava ile taşınan mikroorganizmaların materyal tahribatı, gıda bozunması vb. üzerine etkileri |
13 |
Hava örnekleme metodları, mikroorganizma izolasyonu ve teşhis yöntemleri |
14 |
Ulusal ve uluslararası hava kalite standartları, hava kirliliğini kontrol altına alma ve iyileştirmede kullanılan yöntemleri |