1 |
Biyomoleküller: Genel yapısal özellikler; Biyomoleküllerin fonksiyonel grupları |
2 |
Biyokimyasal reaksiyonlar; Nükleotidlerin yapı ve fonksiyonları |
3 |
DNA: Bileşimi, yapı ve fonksiyonu; Denatürasyon, renatürasyon, hibridizasyon ve süpersarmal yapı |
4 |
Kromozomlar; DNA organizasyonu ve Genler; RNA: Yapı ve tipleri, fonksiyonları |
5 |
Lipidler: Fonksiyonları; Yağ asitleri: İsimlendirme ve sınıflandırma; Triaçilgliseroller; Fosfolipidler; Glikolipidler |
6 |
Arasınav |
7 |
İzopren türevi lipidler: Poliprenoidler; Steroidler; Plazma lipoproteinleri |
8 |
Karbohidratlar: Yapı ve sınıflandırma; Monosakkaridler; Glikozidler; Oligosakkaridler |
9 |
Polisakkaridler ve glikoproteinler; Proteoglikanlar; Mukopolisakkaridler |
10 |
Amino asitler: Yapı ve sınıflandırma; Protein yapısına girmeyen amino asitler |
11 |
Amino asitler: Asit/baz ve tampon özellikleri, kimyasal reaksiyonları; Peptid ve polipeptidlerin yapı ve özellikleri |
12 |
Proteinlerin üç boyutlu yapısı ve özellikleri; Protein sınıflandırması, yapı ve fonksiyonları |
13 |
Hemoglobin ve miyoglobin: Yapı-fonksiyon ilişkisi; Serum proteinleri ve immunoglobulinler |
14 |
Akut faz reaktanları; Klinik tanıda plazma proteinleri |