ORKESTRA VIII

İzlence Konu Başlık

Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Öğrenciye orkestra dersinin içeriğinin teork olarak anlatılması
2 Öğrencinin orkestra dersinde uygulamalı olarak duyum geliştirme çalışması anlatılır.
3 Öğrencini Orkestra dersinden yükümlü olduğu parçalar orkestranın seviyesine uygun olarak seçilir ve bu eser uygulamalı olarak incelenir.
4 Öğrencinin yükümlü olduğu müfredatta seçilen eser müzikal gereklilikleri uygulamalı olarak anlatılır.
5 Öğrencinin yükümlü olduğu müfredatta seçilen eser teknik gereklilikler öğrenciye uygulamalı olarak çalıştırılır.
6 Öğrencinin yükümlü olduğu müfredatta seçilen eserlere ilişkin döneme ait temel bilgiler uygulamalı olarak çalıştırılır.
7 Öğrencinin dönem sonunda çalacağı eserlere ait gamlar gerekli egzersizler ile birleştirilerek uygulamalı olarak çalıştırılır.
8 Öğrencinin dönem sonunda çalacağı eserlere ait gamlar gerekli egzersizler ile birleştirilerek uygulamalı olarak çalıştırılır.
9 Öğrencinin dönem sonunda çalacağı eserlere ait gamlar gerekli egzersizler ile birleştirilerek uygulamalı olarak çalıştırılır.
10 Öğrencinin Yükümlü olduğu müfredat programından seçilen eserlere ilişkin gerekli grup çalışmaları uygulamalı olarak çalıştırılır.
11 Sınav programı üzerinde,Teknik,müzikal,kondüsyon,gam çalışmaları uygulamlalı olarak yapılır
12 Öğrencinin lisans seviyesinde çalacağı parçaların zorluğu nedeni ile,sınav performansı göz önüne alınarak,gerekli müzikal pedagojik dstek sınav performansının düşmemesi için uygulamalı olarak sağlanır.
13 Öğrencinin sınavda çalacağı eserler,gerekli akustik bilgileri edinmesi için sınav salonunda eşlikçi ile uygulamalı olarak çalıştırılır.
14 Öğrencinin dönem içinde sınavda çalmak üzere çalıştığı ve teknik zorlıklar içiren pasajlar tespit edilerek bu kısımlara odaklanması istenir,burada önemli olan öğrencinin bu pasajlara çok yüklenerek oluşabilecek mesleki sakatlanmaların eönüne geçmek ve öğrencinin sınavda başarılı bir preformans elde etmesi yönündedir.Bu yöndeki çalışmalar uygulamalı olarak öğretilir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024