DENİZCİLİKTE BİLİŞİM SİSTEMLERİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 İşletmelerde Bilişim Sistemleri kavramı
2 Bilişim sistemlerinin faydası, yönetimde bilişim sistemleri
3 Enformasyon kavramı, enformasyon sisteminin özellikleri ve tipleri
4 Enformasyon kavramı, enformasyon sisteminin özellikleri ve tipleri
5 İşletmelerin Bilişim sistemleri ile yeniden tasarlanması, İş süreçlerinin 2 yapılandırılması,
6 Yazılım, uygulama yazılımları, Bilişim sistemlerinin denizcilik sektöründe kullanılmasının geçmişi ve mevcut 2 durum
7 Ara Sınav
8 Ara Sınav
9 Denizcilikte kullanılan bilgi teknolojileri ve uygulamaları, E-ticaret türleri ve araçları, Denizcilikte bilgi sistemlerinin işletmelere faydaları ve önemi
10 Denizcilik uygulamalarında otomasyon, bilgisayar uygulamaları ve veritabanı, gerekli donanım, personel veri ve diğer araç gereçler, bilgi sistemlerinin tasarımı ve kullanımı,
11 Terminal operasyon sistemlerinde kullanılan bilgi ve yazılım sistemleri; Internet, RTLS, elektronik veri değişimi (EDI), RFID, global yer belirleme (GPS), Bar Coding, , SPARCS, Main Sail, Voyager, Cosmos, vb.
12 Terminal operasyon sistemlerinde kullanılan bilgi ve yazılım sistemleri; Internet, RTLS, elektronik veri değişimi (EDI), RFID, global yer belirleme (GPS), Bar Coding, , SPARCS, Main Sail, Voyager, Cosmos, vb.
13 Terminal operasyon sistemlerinde kullanılan bilgi ve yazılım sistemleri; Internet, RTLS, elektronik veri değişimi (EDI), RFID, global yer belirleme (GPS), Bar Coding, , SPARCS, Main Sail, Voyager, Cosmos, vb.
14 Terminal operasyon sistemlerinde kullanılan bilgi ve yazılım sistemleri; Internet, RTLS, elektronik veri değişimi (EDI), RFID, global yer belirleme (GPS), Bar Coding, , SPARCS, Main Sail, Voyager, Cosmos, vb.
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 -
2 -
3 -
4 -
5 -
6 -
7 -
8 -
9 -
10 -
11 -
12 -
13 -
14 -

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024