ANORGANİK TEKNOLOJİLER

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Endüstriyel gazlar (Hidrojen, Karbonmonoksit, Karbondioksit, Hava, Asetilen, Kükürt dioksit, Doğal gaz)
2 Bor ve Bor Bileşikleri
3 Azotlu Gübreler (Amonyum sülfat, Amonyum nitrat, Üre)
4 Fosfatlı Gübreler (Süper fosfat gübreleri, Diamonyum fosfat)
5 Elementel Kükürt ve Sülfat asidi
6 Sodyum Hidroksit ve Klor Üretimi, Endüstriyel karbon
7 Su teknolojisi (Su sertliği ve giderilme yöntemleri)
8 Su teknolojisi (Su sertliği ve giderilme yöntemleri)
9 Çeşitli heterojen kataliz proseslerinde katalizör hızlandırıcısı ve zehirleri, katalizör zehirlenmesi çeşitleri, azot endüstrileri, amonyak ve kullanım alanları, Amonyak sentezi, sentez gazı üretim prosesleri, Doğal gaz/nafta-su buharı reformingi ile amonyak üretimi, amonyak teknolojisindeki gelişmeler
10 Nitrat asidi, kullanım alanları, amonyağın oksidasyonu ile nitrat asidi üretimi, reaksiyonlar ve reaksiyon şartları, oksidasyon prosesleri,derişik nitrat asidi üretimi, seyreltik nitrat asidinin derişikleştirilmesi.
11 Sodyum karbonat (soda) üretimi (amonyak-soda prosesi: Solvay yöntemi), diğer kaynaklardan soda üretimi, trona saflandırma prosesleri (monohidrat ve sesquikarbonat prosesleri).
12 Fosfat Asidi üretimi (yaş proses ve elektrik fırını yöntemi), üretim yöntemlerinin karşılaştırılması; cam ve cam türleri.
13 Cam bileşimi ve hammaddeler, cam fırınları, üretim yöntemleri, tavlama, temperleme.
14 Seramik, seramik ürünlerin sınıflandırılması, temel ham maddeler, temel seramik kimyası, seramik üretim kademeleri; refrakterler, sınıflandırılması, emaye, sınıflandırılması, frit üretimi, emaye kaplama prosesleri.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024