Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Biyokimyaya giriş ve metabolizma reaksiyonları |
2 | Suyun özellikleri, asidler, bazlar , tamponlar, pH |
3 | Hücre ve hücre metabolizması |
4 | Karbohidratlar |
5 | Karbohidrat metabolizması |
6 | Glikoliz, Sitrat siklusu |
7 | Glikoliz, Sitrat siklusu, Ara sınav |
8 | Lipidler |
9 | Lipid metabolizması |
10 | Amino asidler, peptidler, proteinler |
11 | Protein izolasyonu ve üre siklusu |
12 | Enzimler |
13 | Immobilize enzimler ve biyosensörler |
14 | Vitaminler ve nükleik asidler |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | İdrarda Askorbik Asid Tayini |
2 | İdrarda Amilaz Aktivitesinin Tayini |
3 | Transaminazlar |
4 | Volhard Yöntemi İle Serumda Klorür Tayini |
5 | Enzim kinetiği |
6 | Proteinler |
7 | Formol Titrasyonu ile Amino Asid Konsatrasyonunun ve Formol İndeksinin Tayini |
8 | Karaciğerde Glikojen Tanımlanması,Pankreas Ekstresinde Lipaz Aktivitesinin Tayini |
9 | Kazeinin İzoeletrik Noktası |
10 | Alkalilerin Şekerler Üzerine Etkisi |
11 | Karbohidratların İndirgeyici Özellikleri |
12 | Aromatik Amino Asidler |
13 | Kükürt İçeren Amino Asid ve Peptid Reaksiyonları |
14 | Fosfatid İncelenmesi |