Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Kozmetik mikrobiyoloji tarihi ve mikroorganizmalar |
2 | Kozmetik sektöründe mikrobiyal çevre |
3 | Kozmetik ürünler üzerinde tutunabilen zararlı mikroorganizmalar ve yaptıkları hastalıklar |
4 | Kozmetik üretiminde mikroorganizmalar ile ilgili mevzuat |
5 | Kozmetik mikrobiyolojide Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP, Hazard Analysis and Critical Control Points) protokolleri |
6 | Kozmetik mikrobiyolojide ISO standartları ve protokolleri |
7 | Ara Sınav |
8 | Ara Sınav |
9 | Kozmetik sektöründe hammaddelerin mikrobiyal kontaminasyon açısından kontrolü |
10 | Üretim esnasında kontaminasyonun önlenmesi |
11 | Antimikrobiyal maddelerle korunma |
12 | Kozmetik sektöründe kullanılan antimikrobiyal ajanların etkiniklerinin belirlenmesi |
13 | Kozmetik sektöründe kullanılan antimikrobiyal ajanlara karşı mikroorganizmaların direnç mekanizmaları |
14 | Kozmetik ürünlerin paketlenmesi ve dağıtımda dikkat edilecek unsurlar |