MİKOTOKSİNLER

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Mikotoksin tanımı ve tarihçe
2 Mikotoksinler, önemli toksin üreticileri, mikotoksinlerin bulundukları gıda ürünleri ve memeliler üzerine etkileri
3 Gıda dışında solunum ile geçen Stachybotrys chartarum toksini (Trichothecene)
4 Mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler, gıdaların mikotoksijenik küflerle bulaş yolları
5 Aflatoksinlerin genel özellikleri ve önemi, aflatoksin ile kontamine gıdalar ve sağlık üzerine etkisi
6 Gıdalarda ve yemlerdeki aflatoksin sınır değerleri ve aflatoksin detoksifikasyonu
7 Ara sınavı
8 Ara sınavı
9 Okratoksin genel özellikleri ve önemi
10 Patulin genel özellikleri ve önemi
11 Diğer Önemli Aspergillus ve Penicillium Toksinleri
12 Fusarium Toksinleri (Fumonisin, zearalenone, trichothecene vb.)
13 Mikotoksinleri belirleme yöntemleri
14 Mikotoksinlerin oluşmasının engellenmesi, mikotoksinlere karşı savaşa yönelik stratejik ve global yaklaşımlar

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024