Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikotoksin tanımı ve tarihçe |
2 | Mikotoksinler, önemli toksin üreticileri, mikotoksinlerin bulundukları gıda ürünleri ve memeliler üzerine etkileri |
3 | Gıda dışında solunum ile geçen Stachybotrys chartarum toksini (Trichothecene) |
4 | Mikotoksin oluşumunu etkileyen faktörler, gıdaların mikotoksijenik küflerle bulaş yolları |
5 | Aflatoksinlerin genel özellikleri ve önemi, aflatoksin ile kontamine gıdalar ve sağlık üzerine etkisi |
6 | Gıdalarda ve yemlerdeki aflatoksin sınır değerleri ve aflatoksin detoksifikasyonu |
7 | Ara sınavı |
8 | Ara sınavı |
9 | Okratoksin genel özellikleri ve önemi |
10 | Patulin genel özellikleri ve önemi |
11 | Diğer Önemli Aspergillus ve Penicillium Toksinleri |
12 | Fusarium Toksinleri (Fumonisin, zearalenone, trichothecene vb.) |
13 | Mikotoksinleri belirleme yöntemleri |
14 | Mikotoksinlerin oluşmasının engellenmesi, mikotoksinlere karşı savaşa yönelik stratejik ve global yaklaşımlar |