TEMEL PATOFİZYOLOJİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Patofizyolojiye giriş
2 Sindirim Sistemi Patofizyolojisi I (Yemek borusunun işlevsel bozuklukları, sindirim salgılarının (mide, bağırsak, safra ve karaciğerde) salınma mekanizmasında, besinlerin sindirimi ve emilimdeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar).
3 Sindirim Sistemi Patofizyolojisi II (Sindirim enzimlerindeki, amino asit, karbonhidrat, lipoprotein, demir ve bakır metabolizmasındaki, hem sentezindeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar).
4 Solunum Sistemi Patofizyolojisi I (Ventilasyon, perfüzyon ve difüzyondaki, solunumun düzenlenmesindeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar (hipoksi, hiperoksi, alkaloz, asidoz, pH).
5 Dolaşım Sistemi Patofizyolojisi I (Kan hücrelerin oluşması ve farklılaşmasındaki, hemoglobin sentezindeki, özgül ve özgül olmayan bağışıklık sistemindeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar).
6 Dolaşım Sistemi Patofizyolojisi II (Kalbin fonksiyonlarındaki ve damar sistemindeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar).
7 Ara sınav
8 Ara sınav
9 Dolaşım Sistemi Patofizyolojisi III (Genel dolaşımdaki ve kan basıncının düzenlenmesindeki bozukluklar/patofizyolojik olaylar).
10 Boşaltım Sistemi Patofizyolojisi I (Böbrek perfüzyonundaki, hormon salınımındaki (Renin angiotensin sistemi), madde atımı ve taşıma olaylarındaki ve idrarın yoğunlaştırılmasındaki bozukluklar).
11 Boşaltım Sistemi Patofizyolojisi II (Glomerular fonksiyonlarda ve geçirgenlikteki bozukluklar, akut böbrek yetmezliği, kronik böbrek yetmezliği ve renal hipertansiyon).
12 Boşaltım Sistemi Patofizyolojisi III (Su, tuz, potasyum, magnezyum, kalsiyum ve fosfat dengesindeki bozukluklar).
13 Sinir Sistemi Patofizyolojisi (Sinir hücrelerinin fonksiyonlarındaki, sinir-kas iletimindeki, merkezi ve peiferik sinir sistemindeki, beyin kan akışındaki, sirkadiyen ritmin düzenlenmesindeki, bellekte ve davranıştaki bozukluklar).
14 Duyu Sistemi Patofizyolojisi (Duysal ileti sistemindeki, ağrının periferik metabolizmasındaki, görme, duyma, denge, koku ve tat duyusundaki bozukluklar).
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Yok
2 Yok
3 Yok
4 Yok
5 Yok
6 Yok
7 Yok
8 Yok
9 Yok
10 Yok
11 Yok
12 Yok
13 Yok
14 Yok

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024