MATEMATİK

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Uluslar arası Kullanılan Temel Birimler
2 Eczacılıkta Kullanılan Klinik Ölçüm Birimleri ve Çevirmeler
3 Matematiksel İfade, Hassasiyet, Rakamsal Yuvarlama ve Hata Terimleri
4 Eczacılıkta Kullanılan Kısaltmalar, Reçete Uygulamaları ve Matematiksel Anlamı
5 Yüzde Oran, Stok, Seyreltme ve Derişim Hesaplamaları
6 Ağırlık/Ağırlık, Ağırlık/Hacim, Hacim/Hacim Hesaplamaları
7 Eczacılıkta Mol,Milimol,Eşdeğer, Milieşdeğer Anlamları ve Klinik Kullanımı
8 Osmollerite ve Osmollerite Hesaplamaları ve Klinik Kullanımı
9 Paranteral Beslenme Çözeltisi Hesaplamaları
10 Kinetik Hesaplamalar ve Eczacılık Uygulamaları
11 Eczacılıkta Grafik Çizimi
12 Lineer / Lineer Grafik Uygulamaları
13 Lineer / Logaritmik, Logaritmik/ Lineer Grafik Uygulamaları
14 Üç Fazlı Grafik Çizimleri ve Eczacılıkta Uygulamaları
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Uluslar arası Kullanılan Temel Birimler
2 Eczacılıkta Kullanılan Klinik Ölçüm Birimleri ve Çevirmeler
3 Matematiksel İfade, Hassasiyet ,Rakamsal Yuvarlama ve Hata Terimleri
4 Eczacılıkta Kullanılan Kısaltmalar, Reçete Uygulamaları ve Matematiksel Anlamı
5 Yüzde Oran, Stok, Seyreltme ve Derişim Hesaplamaları
6 Ağırlık/Ağırlık, Ağırlık/Hacim, Hacim/Hacim Hesaplamaları
7 Eczacılıkta Mol,Milimol,Eşdeğer, Milieşdeğer Anlamları ve Klinik Kullanımı
8 Osmollerite ve Osmalorite Hesaplamaları ve Klinik Kullanımı
9 Paranteral Beslenme Çözeltisi Hesaplamaları
10 Kinetik Hesaplamalar ve Eczacılık Uygulamaları
11 Eczacılıkta Grafik Çizimi
12 Lineer / Lineer Grafik Uygulamaları
13 Lineer / Logaritmik, Logaritmik/ Lineer Grafik Uygulamaları
14 Üç Fazlı Grafik Çizimleri ve eczacılıkta Uygulamaları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024