ENERJİ VE ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARI

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Enerjinin önemi, enerji kaynaklarının sınıflandırılması ve enerjiye olan talebin nedenleri
2 Enerji kaynaklarının zaman içindeki kullanımının değişmesi ve nedenleri
3 Enerji tüketim hızı ve bu hız üzerinde etkili olan faktörler ile kişi başına düşen enerji tüketim miktarları değerlendirilmektedir.
4 Dünya enerji tüketiminin ülkelere göre değerlendirilmesi
5 Enerji kaynağı olarak kömürün önemi, çeşitleri ve oluşumu
6 Dünya kömür havzalarının yeryüzündeki dağılışı, kömür rezervlerinin ülkelere ve bölgelere göre dağılışının incelenmesi
7 Dünya kömür üretimini zaman içindeki değişimi ve dünya kömür üretiminin ülkeler ölçeğine ele alınıp, ülkelerin önemli kömür havzalarının değerlendirilmesi
8 Doğu Avrupa, Asya, Afrika ve Okyanusya Kıtalarında yer alan ülkelerin başlıca kömür havzalarının özellikleri ve dünya kömür tüketiminin başlıca özellikleri incelenmektedir.
9 Türkiye'nin maden kömürü üretim ve tüketim özelliklerini irdelenmektedir.
10 Petrolün önemli bir madde olasını sağlayan nitelikleri, fiziksel özellikleri ve kimyasalözellikleri üzerinde durulduktan sora oluşumu ve oluşum teorileri verilmektedir.
11 Dünya petrol rezervlerinin zaman içindeki değişimi ve rezervlerin ülkelere ve bölgelere göre dağılımı incelenmektedir.
12 Dünya petrol üretiminin zaman içindeki değişimi değerlendirilerek nedenleri üzerinde durulmakta ve dünya petrol tüketiminin bölgeler ve ülkeler düzeyinde değerlendirilmektedir.
13 Hidrolik kaynaklardan enerji üretiminin doğal ve beşeri şartları irdelenmekte ve dünya hidroelektrik üretiminin bölgeler ve ülkeler ölçeğinde değerlendirilmektedir.
14 Yeni ve yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji üretme potansiyelleri ve gelecekte ihtiyaç duyulan enerjinin sağlanmasındaki önemleri değerlendirilmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024