Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Giriş: Tarihçe, Uluslar arası sağlık örgütleri |
2 | Halk Sağlığı çalışmaları |
3 | Epidemiyoloji ve Epidemiyolojiyle ilgili terimler |
4 | Sağlığın bozulmasını etkileyen faktörler |
5 | Hastalık etkenleri |
6 | Çevre sağlığı: Su |
7 | Kirli sular, atıklar, Hava |
8 | Hava kirliliği |
9 | Kişisel hijyen |
10 | Beslenme: Besin maddeleri ve bunların insan sağlığı açısından önemi |
11 | Bitkisel ve hayvansal besinler |
12 | Besinlerin neden olabileceği hastalıklar |
13 | Besinlerde bazı durumlarda bulunabilecek maddelerle meydana gelen zehirlenmeler ve bunlara karşı uygulanacak önlemler. |
14 | Hastalıklardan korunma |