ANADOLU/TÜRK HALK MÜZİĞİ KURAM VE NOTASYONU I

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Sesin ve müziğin insan hayatındaki yeri ve önemi. Solfejin tanımının yapılması ve solfej yapma kurallarının öğretilmesi.
2 Temel müzik kuralları: nota bilgisi (ana işaretler, dizek, ,notaların adları ve harflerle gösterimi, nota biçimleri, süre uzunlukları, dizek üzerine yazılışları) nın öğretilmesi.
3 Temel müzik kurallarının devamı; ek çizgiler, susmalar, anahtarlar,ve ritmin ne olduğunun öğretilmesi. Muammer Sun solfej metodundan parça geçilmesi.
4 Temel müzik kurallarının devamı; ölçü ve ölçü çeşitleri, nokta, çift nokta, üçleme ve basit ritim diktelerine başlangıç.
5 Müzikte kullanılan değiştirici işaretler; diyez, bemol, çift diyez, çift bemol ve naturelin ne olduklarının öğretilmesi. Metodlardan eser öğretilmesi.
6 Aralık konusuna giriş. Aralık nedir; armonik, melodik, diyatonik, kromatik, enarmonik aralıkların ne olduklarının öğretilmesi ve örnekleri.
7 Örnek çözümlemeler, ritm dikteleri ve solfej kitabından parçalarla örnekleme
8 Birinci dönem işlenilen aralık konusunun teorik ve duyum olarak tekrarı, Lavingac 1-A solfej metoduna geçiş, deşifre ve tek donanıma kadar basit ve bileşik ölçülerde dikte çalışmaları.
9 Beşli aralıkların konuyla ilgili deşifre ve dikte çalışmaları, teorik ve duyum olarak öğretilmesi.
10 ARA SINAV
11 Altılı ve Yedili ve oktav aralıklarının teorik ve duyum olarak öğretilmesi. Konuyla ilgili deşifre ve dikte çalışmalarının yapılması.
12 Lavingac 1-A metodundan parça geçilmesi ve basit ve bileşik ölçülerde dikte çalışmalarının yapılması.
13 Öğrenilen aralıkların duyum ve teorik olarak genel tekrarının yapılması. Lavingac 1-A metodundan parça geçilmesi.
14 Öğrenilenlerin genel tekrarı ve örnek çözümlemeler.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024