ÇİN’DE ARKEOLOJİK ARAŞTIRMALAR

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Çin’de yapılan arkeolojik araştırma sonuçları hakkında genel bilgilerin verilecek.
2 M.Ö. 16. M.Ö. 11 Yıllarını kapsayan Shang Hanedanı zamanına ait kaplumbağa kabuklarına ilişkin fal kemikleri hakkında genel bilgiler verilecek.
3 M.Ö. 206-M.Ö. 220 yıllarını kapsayan han hanedanı zamanına dair arkeolojik kazı faaliyetleri ve bu faaliyetler sırasında bulunan arkeolojik buluntular hakkında genel bilgiler verilecek.
4 Han Hanedanı dönemi Hun-Çin ilişkilerinin siyasi, ekonomik ve kültürel bakımlardan oldukça yoğun bir dönem olması sebebiyle Çin’de gerçekleştirilen kazılar sırasında gün yüzüne çıkarılan Hunlara ait kalıntılar hakkında ayrıntılı bilgiler verilecektir.
5 Güney Hunlarına ait üzerinde Çince ibarelerinin bulunduğu Hun damgalarına dair bilgiler verilecektir.
6 Çin’de ortaya çıkarılmış şehir kalıntıları hakkında bilgiler verilecektir.
7 Arasınav
8 Kazılar sırasında bulunmuş olan askeri hayata dair Çin buluntuları hakkında bilgiler verilecektir.
9 Çin sanatının en eski örneklerine dair görsel materyaller eşliğinde bilgiler verilecektir
10 Çin’in İç Moğolistan Moğol Otonom bölgesi Tarih müzesinde muhafaza edilen Çin sanat ürünleri hakkında bilgiler verilecektir.
11 İç Moğolistan tarih Müzesi ile Shaanxi eyaletinin başkenti Xi’an’daki Tarih Müzesi’nde muhafaza edilen Hun ve Göktürk dönemlerine dair kalıntılar hakkında bilgiler verilecektir.
12 Çin’de arkeolojik kazı faaliyetlerini yürütmüş olan belli başlı arkeologlar hakkında ayrıntılı bilgiler verilecektir.
13 Çin’de arkeolojik kazı faaliyetleri hakkında önemli bilgiler içeren belli başlı akademik dergiler ve yayınlanmış eserler hakkında bilgiler verilecek.
14 Final

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024