MODERN KONTROL MÜHENDİSLİĞİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 "Dersin tanıtımı, içeriği ve yararlanılacak kaynaklar. Denetim sistemleri ile ilgili temel kavramlar ve bunların blok şema çizimleri ile gösterimi. Denetim sistemlerinin yapısı ve kullanım alanı. Dersin tanıtımı, içeriği ve yararlanılacak kaynaklar. Denetim sistemleri ile ilgili temel kavramlar ve bunların blok şema çizimleri ile gösterimi. Denetim sistemlerinin yapısı ve kullanım alanı Otomatik kontrol ile ilgili örnek uygulamalar. "
2 Otomatik kontrol ile ilgili örnek uygulamalar. Laplace dönüşümleri ve özellikleri. Bazı standart giriş fonksiyonları ve bunların Laplace dönüşümleri. Ters Laplace dönüşümleri.
3 "Laplace dönüşümleri ile ilgili örnek uygulamalar. Matematiksel model ve sistem dinamiğine giriş. Transfer fonksiyonun tanımı ve basit sistem elemanlarının transfer fonksiyonları. Blok şemaları ve temel elemanları"
4 "Blok şemaların indirgenmesi. Bozucu girişten doğan transfer fonksiyonun ve kapalı döngü denetimin bozucu giriş üzerinde etkisi. Mekaniksel sistemlerin transfer fonksiyonları. İkinci dereceden transfer fonksiyonun temel parametreleri. Blok şemaların indirgenmesi. "
5 Akışkan sistemlerin transfer fonksiyonları. Birinci dereceden transfer fonksiyonun temel parametresi. Etkileşimli sıvı seviye sistemlerinin transfer fonksiyonları.
6 Geribeslemeli denetim sistemi transfer fonksiyonları. Sistemlerin geçici durum davranışı ve temel özellikleri. Geçici durum davranışı ile ilgili parametrelerin incelenmesi.
7 Kalıcı durum davranışı ve kalıcı durum hatası. Kalıcı durum davranış hatası katsayıları ve sistem tipine bağlı olarak kalıcı durum hatası.
8 Endüstriyel denetim organları ve temel denetim etkileri. Aç-kapa ve orantı tipi denetim organı ve özellikleri.
9 "İntegral ve türev etki ve temel özellikleri. PID denetimi ve temel özellikleri. "
10 Denetim organı veya denetim ayarına etki eden parametreler. Denetim organı ayarı.
11 "Denetim organı ayarı ile ilgili örnek problemler. "
12 Geri beslemeli kontrol ve uygulamaları.
13 İleri beslemeli kontrol ve uygulamaları.
14 Kontrol edici ayarları
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 yok
2 yok
3 yok
4 yok
5 yok
6 yok
7 yok
8 yok
9 yok
10 yok
11 yok
12 yok
13 yok
14 yok

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024