ULUSLARARASI KURUMLAR

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Uluslararası Kurumların tanımı, sınıflandırılması, üyelik koşulları ve yapıları
2 Birleşmiş Milletler (BM) ve bağlı kuruluşların genel tanıtımı, BM nin yapısı, özellikleri, amaçları I
3 Birleşmiş Milletler (BM) ve bağlı kuruluşların genel tanıtımı, BM nin yapısı, özellikleri, amaçları II
4 BM nin yapısı, özellikleri, amaçları, organlarını öğrenerek BM ye bağlı kuruluşlardan Dünya Bankası, Gıda ve Tarım Örgütü nün amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek I
5 BM nin yapısı, özellikleri, amaçları, organlarını öğrenerek BM ye bağlı kuruluşlardan Dünya Bankası, Gıda ve Tarım Örgütü nün amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek II
6 BM ye bağlı UNESCO ve UNICEF in tanıtımı. Bu kurumların amaçlarını, Türkiye deki işlevlerini, Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek.
7 BM ye bağlı Dünya Sağlık Örgütü ve Uluslararası Çalışma Örgütü nün amaçlarını, Türkiye deki işlevlerini, Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek.
8 Siyasi amaçlı Uluslararası Kurumların yapısı , özellikleri kurulma amaçları. Kurumlardan biri olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) le ilgili bilgilenmek.
9 Siyasi amaçlı Uluslararası Kurumlardan Avrupa Birliği nin yapısını, amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek, çeviri uygulamalarıyla konuyu pekiştirmek.
10 Siyasi amaçlı Uluslararası Kurumlardan Avrupa Konseyi ve Avrupa Yayın Birliği'nin yapısını, amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek, çeviri uygulamalarıyla konuyu pekiştirmek.
11 Askeri amaçlı Uluslararası Kurumlardan Kuzey Atlantik Paktı (NATO)'nun yapısını, amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek.
12 Ekonomik amaçlı Uluslararası Kurumlardan Uluslararası Para Fonu (IMF), Uluslararası Ticaret Örgütü ve Dünya Ticaret Örgütü nün yapısını, amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek, çeviri uygulamalarıyla konuyu pekiştirmek I
13 Ekonomik amaçlı Uluslararası Kurumlardan Uluslar arası Para Fonu (IMF), Uluslararası Ticaret Örgütü ve Dünya Ticaret Örgütü nün yapısını, amaçlarını Fransızca ve Türkçe metinler ele alınarak değerlendirmek, çeviri uygulamalarıyla konuyu pekiştirmek II
14 Genel Değerlendirme

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024