TIBBİ BİLİMLERE GİRİŞ IV

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 "Kan dokusu (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)""Kas dokusu, iskelet kası (S.Solakoğlu/ B.Ahıshalı)""Genin yapısal ve sayısal mutasyonları (S.Pehlivan/Ç.Çınar)" "Hücre döngüsü ve siklinler. (I.Albeniz / H.Akçakaya)""Kalp kası (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)""Düz Kas (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)""Mutajen etkenler (Ç.Çınar/F.S.Oğuz)""Aksiyon potansiyelinin oluşumu ve Çeşitli dokularda aksiyon potansiyelleri (H.Birman/N.Ertan) ""Tek gen hastalıklarının moleküler temeli (S.Pehlivan /F.S. Oğuz)""Yüz Kemikleri I (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Yüz Kemikleri II (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Membran potansiyelleri (H.Birman/N.Ertan)"
2 "Nöronların morfolojik sınıflandırılması (T.Kotil/B.Ahıshalı)""Sinir dokusu, nöronlar (T.Kotil/B.Ahıshalı)""Kimyasal ve fiziksel karsinogenez, viral karsinogenez (H.Akçakaya/I.Albeniz)" "Sinaps ve sinaptik ileti – I (Ş.Tamer/S.Kuruca)""Onkogen ve süpresör genler (H.Akçakaya/I.Albeniz)""Sinaps ve sinaptik ileti – II (Ş.Tamer/S.Kuruca)""Akson ve dendiritler (T.Kotil/B.Ahıshalı)"Nöroglialar (T.Kotil/B.Ahıshalı)""Baş Bütünü (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Normalar (A.Öztürk/İ.A.Gürses)"
3 "Genetik hastalıkların incelenmesinde moleküler tanı yöntemleri ve uygulamaları (S.Pehlivan/Ç.Çınar)""Hücrelerin kimyasal habercilerle kontrolü (Ş.Tamer/S.Kuruca)""Oosit olgunlaşması(Oogenez) (T.Kotil/B.Ahıskalı)" "Gastroenterelojide sindirim sistemine merhaba (K.Demir)" "Gen klonlaması ve Uygulamaları (FS.Oğuz/Ç.Çınar)" "Kanser problemine yeni yaklaşımlar (H.Akçakaya/I.Albeniz)""Nörotransmitter ve nöromodulatörler I (Ş.Tamer/S.Kuruca)""İmmunogenetik I (F.S.Oğuz /Ç.Çınar)"İmmunogenetik II (F.S.Oğuz /Ç.Çınar)""Eklem genel bilgi (A.Öztürk/A.Kale)""Baş-Gövde eklemleri (A.Öztürk/A.Kale)
4 "Sperm olgunlaşma (Spermatogenez) (T.Kotil/B.Ahıskalı)""Döllenme (T.Kotil/B.Ahıskalı)" "Segmentasyon ve implantasyon (T.Kotil/B.Ahıskalı)""Kan Grubu Genetiği (FS.Oğuz/Ç.Çınar)" "Gastrulasyon (B.Ahıskalı/T.Kotil)""Embriyonik yaprakların farklılaşması (B.Ahıskalı/T.Kotil)"
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Poliakrilamid gel elektroforezii ile molekül ağırlağın tayini, Biyomoleküllerin kalitatif reaksiyonları, Eritrositlerin osmotik direncinin ölçülmesi, Sekonder oosit, ovaryum ' Alkelen fosfataz', Spermatozoonlar ' Papa nicolau ', Bitki hücrelerinde mitoz bölünme ve evrelendirme, İnsan lenfositlerinde mitoz bölünme, Mikrobiyoloji laboratuvarında tanı ve çalışma kuralları, Mikroorganizmaların morfolojik incelenmesi.
2 DNA izolasyonu, Enzimler, Kantitatif frajilite testi, İmplantasyon ' H&E' , Gastrulasyon ve nörülasyon ' H&E' , Mayoz bölünme (aşamaları ve özelliği), Işık mikroskobu, Lam - lamel arası preparasyon inceleme, Basit boyama.
3 Polimeraz Zincir Reksiyonu (PCR), Elektron transportu, Serumun tampon gücünün test edilmesi, Plasenta ' H&E', Tek katlı prizmatikfırçamsı kenarlı epitel (ince bağırsak) 'PAS&Haemalun', Üreme hücrelerinin incelenmesi, semende vital boyalarla canlılık tayini, Gram yöntemi ile boyama, Besiyerleri, Besiyerlerine ekim yöntemleri.
4 DNA elektroforezi, Eritrosit membranının permablitesive hemoliz, , Tek katlı yassı ve çok katlı yassı keratinleşmemiş epitel (Cornea) (H&E), Aile ağcı, Pedigri, Sterilizatörlerin çalışma prensipleri, demonstrasyonu ve sterilizatör kontrolü.
5 Enzimatik test sistemleri, Membran potansiyeli ve aksiyon potansiyellerinin bilgisayar ortamında simülasyonu, Çok sıralı titrek tüylü epitel (Nefes borusu) 'H&E', Çok katlı değişken epitel (idrar kesesi) 'H&E', X kromatini (Barr cisimciği- seks kromatini), Bakteri kapsülünün incelenmesi, Bakteri kirpiğinin ve hareketinin incelenmesi,Bakteri sporlarının incelenmesi.
6 Kan Cross- Match, Embriyonal bağ dokusu 'Mason', Gevşek bağ dokusu ' Reorcin- fuchsin', Dezenfeksiyon ve antisepsi uygulamaları, Antibiyotiklere duyarlılık deneyleri.
7 Lenfosit izolasyonu- lenfosit canllık testi, Örgümsü bağ dokusu ' Safranelin&Mallory', Tıkız bağ dokusu 'H&E', Dilüsyon yöntemi, Difüzyon yöntemi.
8 Düz kas 'H&E', Çizgili kas ' Heidenhain', Antibiyotiklerin birbiri ile etkileşimi, Deney sonuçlarının gözlenmesi, Parazitlerin morfolojik incelenmesi.
9 Kalp kası ' Heidenhain', Pramidal nöronlar, Virus izolasyon yöntemleri, Doku kültürü hazırlama ve ekim, Embriyonlu yumurtaya ekim.
10 Purkinje hücreleri, motor nöronlar, Deney hayvanlarına inokülasyon, Virusların tanısında moleküler mikrobiyolojik yöntemler, DNA/ RNA izolasyonu.
11 Yalancı unipolor hücreler, nörogliyalar, Astrositler, Hibridizasyon yöntemleri, Amplifikasyon yöntemleri, Mantarların morfolojik incelenmesi.
12 Nörogliyalar, Ependim hücreleri, Serolojik deneylerin uygulanması, Aglütinasyon deneyleri, Kompleman birleşmesi deneyleri.
13 Koroid pleksus, Presipitasyon deneyleri .
14 Sinir lifleri, Diger serolojik deney sonuçlarının incelenmesi, Genel demonstrasyon.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024