TIBBİ BİLİMLERE GİRİŞ III

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 "Ökaryotiklerde hücre devri (S.Pehlivan /Ç.Çınar)" "Radyoaktivite tanımı, radyoaktivitenin ölçüm yöntemleri (M.Bektaş/H.Akçakaya)" "Proteinkinazlar ve hücre devrinin düzenlenmesi (S.Pehlivan/Ç.Çınar) " "Işın biyofiziği, sogurum, ışıltı, ışıltı spektrofotometresi, nükleer magnetik rezonans (M.Bektaş/H.Akçakaya)" "Mitoz bölünme ve kromozom hareketlerii (Ç.Çınar /F.S. Oğuz) "Radyoaktifliğin tıpta kullanımı. (M.Bektaş/H.Akçakaya)" "İnsan vücudunda homeostazis kavramı (H.Birman/N.Ertan)" "Radyoaktifliğin hücre üzerine etkisi (M.Bektaş/H.Akçakaya)" "Hareket Anatomisi (A.Öztürk/İ.A.Gürses)" "Programlı hücre ölümü (Ç.Çınar/F.S.Oğuz)" "Biyolojik reaksiyonlar ve enzim etki mekanizmasının moleküler esasları, enzim kinetikleri (H.Akçakaya/M.Bektaş)"
2 "Proteinlerin tanımı ve biyolojik önemi (Y.İyidoğan / S D.Abbasoğlu)""Standart ve standart olmayan amino asitler (Y.İyidoğan / S D.Abbasoğlu)""Amino asitlerin fonksiyonları (Y.İyidoğan / S D.Abbasoğlu)""Amino asitlerin kimyasal özellikleri, peptid bağı oluşumu (Y.İyidoğan / S D.Abbasoğlu)""Epitel dokusu tipleri (B.Ahıshalı/S.Solakoğlu) ""Örtü ve bez epiteli (B.Ahıshalı/S.Solakoğlu)""Vücudun kontrol sistemleri (H.Birman/N.Ertan)""Mayoz Bölünme ve Mayoza Bağlı Kromozom Düzensizlikleri (Ç.Çınar/F.S. Oğuz) ""Biyolojik Ritmalar )H.Birman/N.Ertan)""Mendel Genetiği ve kalıtım (S.Pehlivan/F.S.Oğuz)""Epitel Dokusunun gelişimi ve yapısı (B.Ahıshalı/S.Solakoğlu)""Protein yapısı I (Y.İyidoğan/ S.Doğru Abbasoğlu)""Tibia, fibula, patella, ossa pedis (A.Öztürk/İ.A.Gürses)"
3 "Enzimler,fiziksel ilkeler, enzim etkinliğinin düzenlenmesi (H.A kçakaya/M. Bektaş)" "Vücut sıvılarında asit-baz dengesinin düzenlenme ve korunması (G. Üzüm/Ş.Tamer)""Fibriler proteinler, kollajen ve keratin (Y. İyidoğan / S.Doğru Abbasoğlu)""Osmoz ve taşınma (G. Üzüm/Ş. Tamer)" "Duyu epiteli (B.Ahıshalı)" "Bağ dokusu gelişimi (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)"Globüler proteinler, hemoglobin ve miyoglobin (Y.İyidoğan / S.Doğru Abbasoğlu)""Enzimlerin genel özellikleri, sınıflandırılması (S.Bekpınar/Y.İyidoğan) ""Mitokondri ve mitokondriyel hastalıklar (B.Karaman/Z.O.Uyguner)""Clavicula, scapula, humerus (A.Öztürk/İ.A. Gürses)""Radius, ulna, ossa manus (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Mendelyen olmayan kalıtım (S.Pehlivan/F.S.Oğuz)""Vücut sıvı kompartmanları ve iyon bileşimleri (G.Üzüm/Ş.Tamer)"
4 "Moleküler biyofizik yöntemler, yapısal yöntemler (H.Akçakaya/R.Nurten)""Enzim aktivitesini etkileyen faktörler (S.Bekpınar/Y.İyidoğan)"" İmmunobiyofizik (I.Albeniz/H.Akçakaya)""Enzim inhibisyonu (S.Bekpınar/Y.İyidoğan) ""Enzim aktivitesinin düzenlenmesi (S.Bekpınar/Y.İyidoğan)""Bağ dokusu lifleri ve ara madde (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)""Bağ dokusu hücreleri (S.Solakoğlu/B.Ahıshalı)""Columna vertebralis (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Gonozomal kromozomlar (Ç.Çınar/S.Pehlivan)""X kromozomu inaktivasyonu (H.Ş.Çiftçi/F.S.Oğuz)"
5 "Vitaminlerin sınıflandırılması (Ş.Seçkin/S.Genç)"Yağda çözünen vitaminler I (Ş.Seçkin/S.Genç)""Hücre farklılaşması, hücre farklılaşması açısından lenfosit modeli. Antikor-antijen etkileşiminin termodinamiği (I.Albeniz / H.Akçakaya) "" Antikor molekülünün özgünlüğünü belirleyen molekülsel mekanizmalar ve afinite kromotografi yöntemi ile antikorların saflaştırılması (I.Albeniz/H.Akçakaya)" "Otozomal dominant ve resesif kalıtım (Ç.Çınar/S.Pehlivan)""X’e bağlı dominant ve resesif kalıtım (Ç.Çınar/S.Pehlivan)""Hücre çoğalmasının molekülsel esasları. (I.Albeniz/H.Akçakaya)""Hücre çoğalma faktörleri ve sinyal iletimi (I.Albeniz/H.Akçakaya)"Kafa Kemikleri I (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Kafa Kemikleri II (A.Öztürk/İ.A.Gürses)""Yağda çözülen vitaminler II (Ş.Seçkin/S.Genç)" "Suda çözünen vitaminler (Ş.Seçkin/S.Genç)"
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Poliakrilamid gel elektroforezii ile molekül ağırlağın tayini, Biyomoleküllerin kalitatif reaksiyonları, Eritrositlerin osmotik direncinin ölçülmesi, Sekonder oosit, ovaryum ' Alkelen fosfataz', Spermatozoonlar ' Papa nicolau ', Bitki hücrelerinde mitoz bölünme ve evrelendirme, İnsan lenfositlerinde mitoz bölünme, Mikrobiyoloji laboratuvarında tanı ve çalışma kuralları, Mikroorganizmaların morfolojik incelenmesi.
2 DNA izolasyonu, Enzimler, Kantitatif frajilite testi, İmplantasyon ' H&E' , Gastrulasyon ve nörülasyon ' H&E' , Mayoz bölünme (aşamaları ve özelliği), Işık mikroskobu, Lam - lamel arası preparasyon inceleme, Basit boyama.
3 Polimeraz Zincir Reksiyonu (PCR), Elektron transportu, Serumun tampon gücünün test edilmesi, Plasenta ' H&E', Tek katlı prizmatikfırçamsı kenarlı epitel (ince bağırsak) 'PAS&Haemalun', Üreme hücrelerinin incelenmesi, semende vital boyalarla canlılık tayini, Gram yöntemi ile boyama, Besiyerleri, Besiyerlerine ekim yöntemleri.
4 DNA elektroforezi, Eritrosit membranının permablitesive hemoliz, , Tek katlı yassı ve çok katlı yassı keratinleşmemiş epitel (Cornea) (H&E), Aile ağcı, Pedigri, Sterilizatörlerin çalışma prensipleri, demonstrasyonu ve sterilizatör kontrolü.
5 Enzimatik test sistemleri, Membran potansiyeli ve aksiyon potansiyellerinin bilgisayar ortamında simülasyonu, Çok sıralı titrek tüylü epitel (Nefes borusu) 'H&E', Çok katlı değişken epitel (idrar kesesi) 'H&E', X kromatini (Barr cisimciği- seks kromatini), Bakteri kapsülünün incelenmesi, Bakteri kirpiğinin ve hareketinin incelenmesi,Bakteri sporlarının incelenmesi.
6 Kan Cross- Match, Embriyonal bağ dokusu 'Mason', Gevşek bağ dokusu ' Reorcin- fuchsin', Dezenfeksiyon ve antisepsi uygulamaları, Antibiyotiklere duyarlılık deneyleri.
7 Lenfosit izolasyonu- lenfosit canllık testi, Örgümsü bağ dokusu ' Safranelin&Mallory', Tıkız bağ dokusu 'H&E', Dilüsyon yöntemi, Difüzyon yöntemi.
8 Düz kas 'H&E', Çizgili kas ' Heidenhain', Antibiyotiklerin birbiri ile etkileşimi, Deney sonuçlarının gözlenmesi, Parazitlerin morfolojik incelenmesi.
9 Kalp kası ' Heidenhain', Pramidal nöronlar, Virus izolasyon yöntemleri, Doku kültürü hazırlama ve ekim, Embriyonlu yumurtaya ekim.
10 Purkinje hücreleri, motor nöronlar, Deney hayvanlarına inokülasyon, Virusların tanısında moleküler mikrobiyolojik yöntemler, DNA/ RNA izolasyonu.
11 Yalancı unipolor hücreler, nörogliyalar, Astrositler, Hibridizasyon yöntemleri, Amplifikasyon yöntemleri, Mantarların morfolojik incelenmesi.
12 Nörogliyalar, Ependim hücreleri, Serolojik deneylerin uygulanması, Aglütinasyon deneyleri, Kompleman birleşmesi deneyleri.
13 Koroid pleksus, Presipitasyon deneyleri .
14 Sinir lifleri, Diger serolojik deney sonuçlarının incelenmesi, Genel demonstrasyon.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024