OSMANLI SOSYAL TARİHİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Osmanlı Devletinde Sosyal Yapının Oluşumu Ve Temelleri Okuma Listesi: Ders Notu Okuma listesi: Halaçoğlu, Yusuf, XIV-XVII. Yüzyıllarda Osmanlılarda Devlet Teşkilatı ve Sosyal Yapı, TTK Yayınları, Ankara 2014.
2 Sosyal Tabakalaşma Ve Osmanlı Aile Yapısı Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Ortaylı, İlber, Osmanlı Toplumunda Aile, Pan yayınları, İstanbul 2004.
3 Osmanlı Toplumunda Gündelik Hayat Ve Kıyafetler Okuma listesi: Ders Notu Okuma Tavsiyesi: Kütükoğlu, Mübahat, Osmanlı’nın Sosyo-Kültürel ve İktisadi Yapısı, TTK Yayınları, Ankara 2018.
4 Sosyal Hayatın Teşekkülünde Önemli Bir Kurum: Vakıf Müessesesi Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Kazıcı, Ziya, İslami ve Sosyal Açıdan Vakıflar, İstanbul 1985.
5 Osmanlı Sosyal Hayatında Eğitim Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Uzunçarşılı, İsmail Hakkı, Osmanlı Devletinin İlmiye Teşkilatı, 4. Baskı, TTK. yay., Ankara 2014.
6 Osmanlı Esnaf Teşkilatı Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Kütükoğlu, Mübahat, Osmanlı’nın Sosyo-Kültürel ve İktisadi Yapısı, TTK Yayınları, Ankara 2018.
7 Ara Sınav
8 Sosyo-Ekonomik Hayatta Halkın Refahı İçin Uygulanan Bir Sistem: Narh Okuma listesi: Ders Notu Okuma Tavsiyesi: Kütükoğlu, Mübahat S., Osmanlılarda Narh Müessesesi ve 1640 Tarihli Narh Defteri, Enderun Kitabevi, İstanbul 1983.
9 Osmanlı Şehir Hayatının Önemli Bir Kurumu: Muhtesiblik Okuma Listesi: Ders Notu Okuma Tavsiyesi: Kazıcı, Ziya, Osmanlılarda İhtisab Müessesesi, İstanbul 1987.
10 Osmanlı Devletinde Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Sistemleri Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi:Terzi, Mehmet Akif, Türk Devlet Geleneğinde Bürokrasi ve Memur, Ankara 2012.
11 Osmanlı Yargı Sistemi Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Aydın, M. Akif, "Osmanlıda Hukuk", ed. Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmanlı Devleti ve Medeniyeti Tarihi, c. I, s. 375-438.
12 Tanzimat Sonrası Osmanlı Yargı Sistemindeki Değişim Ve Osmanlı Devletinde Gayr-i Müslimlerin Hukuki Statüleri Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Aydın, M. Akif, "Osmanlıda Hukuk", ed. Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmanlı Devleti ve Medeniyeti Tarihi, c. I, s. 419-429.
13 Osmanlı Devletinde Haberleşme Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: İnalcık, Halil - Günsel Renda, Osmanlı Uygarlığı, c. I-II, s. 442-455.
14 Osmanlı Devletinde Ulaşım Okuma listesi: Ders Notu Okuma tavsiyesi: Kütükoğlu, Mübahat, "Ulaştırma ve Posta Hizmetleri", ed. Ekmeleddin İhsanoğlu, Osmanlı Devleti ve Medeniyeti Tarihi, c. I, s. 589-606.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024