MÜZİKTE ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Ders konuları ve ders programı hakkında bilgi, dersin tanımının, ve amaçlarının anlatılması, verilecek ödevler ve ödevlerde yararlanılabilecek hem alanyazın (müzik) hemde bilimsel araştırma odaklı kaynaklar hakkında açıklamalar.
2 Bilim, bilimin işlevleri, bilimsel araştırma, bilimsel araştırmanın temel özellikleri.
3 Bilimsel araştırmanın amaçları, türleri ve yöntemleri.
4 Araştırmada model, objektiflik-subjektiflik ve araştırmanın aşamaları.
5 Araştırmada hazırlık aşaması (Konu seçimi: a- konunun imkanları b- araştırmacının imkanları, c- konuya ilgi, d- süre ve maliyet, Konuyla ilgili çalışmalar, Bilgi kaynaklarının tespiti: a- alan araştırması ve bilgi kaynakları b- kaynak araştırması ve bilgi kaynakları c- tarih araştırması ve bilgi kaynakları d- deneysel araştırma ve bilgi kaynakları).
6 Araştırmada veri toplama aşaması, veri, veri kaynakları, veri çeşitleri (olgusal veriler, yargısal veriler, veri kaynakları).
7 Ara Sınav
8 Yazılı kaynaklardan bilgi toplama (kaynak taraması, kitaplardan yararlanma, ansiklopedi ve sözlüklerden yararlanma, süreli yayınlardan yararlanma, kütüphanelerden yararlanma, arşiv ve arşivlerden yararlanma, bilgilerin fişlenmesi ve tasnifi).
9 Deneklerden veri toplama (anket yoluyla veri toplama, görüşme yoluyla veri toplama, gözlem yoluyla veri toplama), verileri gruplama ve çözümleme.
10 Bulgular, bulguları yorumlama ve rapor etme (raporun yazılması: yazıya başlama, raporun bölümleri).
11 Bulgular, bulguları yorumlama ve rapor etme (raporun yazılması: yazıya başlama, raporun bölümleri).
12 Raporda uyulması gereken kurallar, (rapor metninin yazılması, sayfa numaralandırması, dipnotlar, dipnotta kaynak gösterme, metin içinde kaynak gösterme, kaynaklar, kısaltmalar), rapora son şeklinin verilmesi ve çoğaltılması.
13 Araştırma örneklerinin incelenmesi, öğrencilerin kendi ilgi alanına göre belirlediği bir konuda araştırma örneği hazırlaması.
14 Öğrencilerin kendi ilgi alanına göre belirlediği bir konuda hazırladığı araştırma örneğinin incelenmesi.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024