DÜNYA GIDA ÜRETİMİNİN DAĞILIŞ ÖZELLİKLERİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Gıda; kavramsal çerçeve
2 Gıda Kaynakları; Bitkisel (tarım Ürünleri, doğal ortam ürünleri, İşlenmiş Ürünler)
3 Gıda Kaynakları; Hayvansal (Kültür hayvanları; Büyük-Küçükbaş, Kümes, Avcılık-Balıkçılık)
4 Dünyanın şekli, hareketleri ve bunun makro tarım kuşaklarına etkisi
5 Yeryüzünde karaların kapladığı alan ve tarımsal alanların payı
6 Yeryüzünde tarımsal üretimde farklılıklar ve bunu etkileyen faktörler
7 Ara Sınav
8 Yeryüzünde nüfusun dağılışı ve gıda üretim ilişkileri
9 Dünyada temel tarımsal ürünler ve bu ürünlerin üretiminde öne çıkan ülkeler
10 Dünyada politika farklılıklarının gıda üretimi ve dağılışı üzerindeki etkileri
11 Dünya gıda ticareti ve düzenleyici kurumlar (DTÖ-FAO)
12 Dünya gıda üretim ve ticaretinde Türkiye?nin durumu ve Türkiyenin stratejik tarım ürünleri
13 Dünyada nüfus artışı ve gıda üretiminin geleceği
14 Ödev-projelerin değerledirilmesi/tartışma

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024