BİLİMSEL ARAŞTIRMA TEKNİKLERİ VE YAYIN ETİĞİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Yeniden Tanışma ve Dersin Tanıtımı, Ön Test Uygulaması
2 Biz ne yapıyoruz? „Sfenks’in Gülümsemesi“ üzerine sohbet. Bachman, I.(2006), Otuzuncu Yaş, Bütün Öyküler, 2.Basım, İstanbul, YKY. S: 18
3 Bunu neden yapıyoruz? „Kuşkunun olduğu yerde, özgürlük vardır“ üzerine sohbet. Ubi dubium ibi libertas, Latin özdeyişi Sagan, C. (2004) Karanlık dünyada bilimin mum ışığı, Tübitak Yayınları
4 Bunu nasıl yapıyoruz? „Tıpkı bir evin taşlarla örüldüğü gibi, bilim de gerçeklerle örülür. Fakat bir taş yığını ne denli ev değilse, bir gerçek yığını da, o denli bilim değildir. J.H.Poincare „ üzerine sohbet.
5 Sorular mı yoksa cevaplar mı
6 „Merlin: … O zaman doğru olan hangisi? Ejderha: Doğru ya da yanlış yoktur, yalnızca olanlar ve olmayanlar vardır“ üzerine sohbet. CNBC-E, Merlin dizisi, 1.Bölümden diyalog.
7 Ara Sınav Haftası: Gerçeklikle karşılaştırıldığında, bilimde vardığımız düzey ilkeldir, çocuk oyuncağıdır. ….“, (A.Einstein). Cümlesi ile başlayan bir yazı yazılması.
8 Araştırmalarda Kontrol ve Grup Çalışması
9 Araştırmalarda Kontrol ve Grup Çalışması
10 “Bilimin büyük trajedisi-güzelim bir hipotezin çirkin bir gerçek tarafından katledilmesi, T.H.Huxley “ üzerine sohbet.
11 Kiminle çalışacağız, nasıl seçeceğiz?
12 Araştırma Makalesi Okuma/Düzeltme
13 Sıkça Yapılan Hatalar ve/veya Sorular
14 Araştırma Raporlarının Yazımı ve Sunumu

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024