BATI SANATI ÜSLUP ARAŞTIRMALARI

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Batı Sanatı Üslup Araştırmaları dersinin (ilgili yılki) içeriği hakkında öneriler. Dersin içeriği bağlamında değerlendirilebilecek konuların saptanması çalışmaları. (Ders, resmi tatil, sınav vb. dışında kalan haftalara göre daha kısa veya uzun olarak programlanabilmektedir.)
2 Önerilen konular çerçevesindeki genel çalışmalara yönelik bir ön araştırma
3 Önerilen konular çerçevesindeki genel çalışmalara yönelik bir ön araştırma-2
4 Önerilen konuyla ilgili derlenen genel kaynaklar eşliğinde konu seçiminin belirlenmesi.
5 Seçilen konu hakkında ilk kaynakların derlenmesi ve bunların değerlendirilmesi
6 İlk kaynaklarda yer alan konunun tanımı, ele alınış yöntemi, kendi bağlamındaki sürekliliği-Konuyla ilgili ilk değişik öneriler sunan kaynakların varlığı.
7 Ara Sınav
8 Konunun ilk (özgün) konumundan, ikinci (açılım sağlayan) konumuna çevrilişi
9 Konunun ikinci evresinden, birinci evresine bakışta ilk evrede gözlemlenen eksiklikler ve bu bağlamda ikinci evrede elde edilen yeni kuramsal gelişmelerin boyutlarını değerlendirmek. (Yeni veriler ışığında geriye yönelik karşılaştırmalı/eleştirel bir envanter çalışması.)
10 İkinci evrede ulaşılan kuramsal bilgilerin geliştirilme olanakları ve bunlar üzerinden (gelinen noktadan) üçüncü evreye geçiş sağlayan yeni önermelerin önemi, bu bağlamda gerçekleştirilen çalışmaların, yeni kaynakların ortaya çıkışı hakkında.
11 Genel hatlarıyla şekillenen bir konunun izleyen süreçlerdeki gelişimi üzerine gözlemler. [Yeni görüşlerin, değerlendirmelerin yer aldığı kaynaklar üzerinden (özellikle ve öncelikle) zamandizinsel/kronolojik olarak (birbirine bağlı/zincirleme gelişen) yatay okumalar]
12 Genel hatlarıyla şekillenen bir konunun izleyen süreçlerdeki gelişimi üzerine gözlemler-2 (Konuyu etkileyebilecek ya da konuya/soruna katkı sağlayabilecek yan disiplinlerden transfer edilebilecek yeni kavram ve görüşler hakkında)
13 Genel hatlarıyla şekillenen bir konunun izleyen süreçlerdeki gelişimi üzerine gözlemler-3 (Konuyla/sorunla ilgili son tahlillerin toparlanması)-Genel hatlarıyla şekillenen bir konunun izleyen süreçlerdeki gelişimi üzerine gözlemler, yeni değerlendirmeler [konuyla ilgili envanterin (genel olarak) tamamlandığı düşünüldüğünde ise ayrıca dikey okuma önerileri eşliğinde] (şimdilik) ulaşılan sonuçlar. Konunun gelecekteki değişimi/gelişimine ilişkin yeni olanaklar (veya çeşitli olasılıklar) üzerine düşünceler/öngörüler.
14 Final Sınavı

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024