GIDA MİKROBİYOLOJİSİ VE UYGULAMALARI

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Gıda mikrobiyolojisinin ve mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki yeri ve önemi
2 Gıda kaynaklı hastalıklar
3 Gıda kalitesinin değerlendirilmesinde kullanılan indikatör mikroorganizmalar
4 Gıda enfeksiyonlarına ve gıda intoksikasyonuna neden olan patojenler
5 Salmonella cinsi bakteriler
6 Staphylococcus aureus
7 Listeria monocytogenes
8 Bacillus cereus
9 Yersinia enterocolitica
10 Clostridium perfringens
11 Clostridium botulinum
12 Maya ve küf
13 Hijyen ve sanitasyon
14 Gıdaların mikrobiyolojik ve hijyenik durumu hakkında karar veren ulusal ve uluslar arası standartlar
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Deney hazırlığı
2 Analiz aşamaları
3 Örnek alma
4 Ekim yöntemleri
5 Mikroorganizma sayımı
6 İzolasyon
7 İdentifikasyon
8 Gıdalarda Salmonella aranması
9 Gıdalarda Bacillus cereus sayımı
10 Gıdalarda Staphylococcus aureus sayımı
11 Gıdalarda Psikrofilik ve proteolitik bakteri sayımı ve izolasyonu
12 Gıdalarda Clostridium perfringens sayımı izolasyonu
13 Gıdalarda maya ve küf sayımı ve izolasyonu
14 Değerlendirme

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024