GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (YÖNLENDİRME ALANI)

İzlence Konu Başlık

Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Hayvansal ürünlerde halk sağlığını tehdit eden doğal ve sentetik kimyasallar
2 Veteriner ilaçlarının gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi (bilimsel verilerden yasal düzenlemelere)
3 Hayvansal gıdalarda bulunmasına izin verilmeyen maddeler ve bunların nedenleri
4 Hayvanlarda verim arttırıcı olarak antibiyotik kullanımının yarattığı sorunlar ve ülkeler arası uygulama farklılıkları
5 Hayvanlarda verim arttırıcı olarak hormon kullanımının yarattığı sorunlar ve ülkeler arası uygulama farklılıkları
6 Hayvansal ürünlerde mikotoksinler
7 Mikotoksinler ve gıda güvenliği
8 Gıda güvenliği ve pestisitler
9 Gıda güvenliği ve dioksinler
10 Hayvansal ürünlerde metal kirliliği
11 Bitkisel kaynaklı katkı maddelerinin hayvan beslenmesinde kullanımı
12 Ambalaj malzemeleri ile gıdalara taşınan kimyasallar
13 Hayvansal ürünlerin işlenmesi ve pişirilmesi sırasında oluşabilen zararlı maddeler
14 Seminer sunumları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024