BİLGİ AĞLARI

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Bilgi ağları (Enformasyon Ağları) tanım, tarihçe, ulusal enformasyon sistemi kavramları, gelişme aşamaları
2 Sistem yaklaşımı ve bilgi ağları ilişkisi
3 BLAIS, TÜVAKA, EARN gibi bilgi ağlarının tanıtılması, ulusal ve uluslararası enformasyon sistemleriyle arasında ilişki kurulması.
4 Ulusal enformasyon merkezi kavramı, amaç ve işlevleri. Bilgi ağlarının bu merkezlerle olan ilişkisinin açıklanması
5 Türkiye'de ulusal enformasyon merkezi çalışmaları.
6 Türkiye'deki kalkınma planlarında ulusal enformasyon sistemi, ulusal enformasyon politikası, ulusal enformasyon merkezi kurulmasıyla ilgili maddelerin incelenmesi.
7 Türkiye'de ulusal enformasyon politikasına ayrıntılı bir bakış.
8 ULAKBİM, TÜBES, TÜRDOK, YÖK-DOK, UBİM ve gelişimleri.
9 ULAKBİM veri tabanları.
10 ULAKBİM veri tabanları.
11 ULAKBİM veri tabanları.
12 ULAKBİM veri tabanları.
13 ULAKBİM veri tabanları.
14 ULAKBİM veri tabanları.
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
2 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
3 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
4 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
5 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
6 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
7 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
8 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
9 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
10 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
11 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
12 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
13 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.
14 Hem ULAKBİM tarafından hazırlanan veri tabanları (Türkçe) ve hem de ULAKBİM aracılığı abone olunan uluslararası veri tabanları ve YÖK Tez Veri Tabanı incelenmektedir.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024