SAĞLIK İLETİŞİMİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Sağlık iletişimi ve sağlık iletişimi anlayışı konusuna giriş yapılacaktır. Bu hafta öncelikli olarak kavramsal temeller üzerinde durulacaktır. Bu açıdan sağlık, hasta, iletişim kavramları üzerinde durulduktan sonra, sağlık iletişimi kavramı anlatılacaktır. Toplumsal açıdan sağlık dinamiklerini oluşturan etmenler ortaya konularak tartışılacaktır.
2 Sağlık iletişimi anlayışının gelişimi üzerinde durularak, kısa bir sağlık iletişimi tarihçesi sunulacaktır. Sağlık iletişimi anlayışının gelişimini etkileyen süreçler olarak yeni tıbbi model, tüketimini yükselmesi, sağlık hizmetinde ayırım yapılması, önleyici tedavinin ortaya çıkışı, sağlık hizmetlerinde pazarlamanın kabul edilmesi konuları anlatılarak, bu gelişim aşamalarının Türkiye'ye uyarlanması üzerinde durulacaktır.
3 Sağlık iletişimi alanının ve tarihçesinin akademik anlamda sınırlandırılma çabaları değerlendirilecektir. Bu açıdan sağlık iletişimi araştırmasının ayrıldığı temel iki alanı olan sağlık hizmetinin teslimi ve sağlık promosyonu konuları örneklerle ele alınacaktır. Bu hafta ayrıca temel olarak sağlık iletişimi alanında yapılan akademik çalışmaların ne zaman başladığı ve günümüzde durumun ne olduğu üzerinde durulacaktır.
4 Sağlık iletişiminde hedef kitlenin önemi üzerinde durulacaktır. Hedef kitle ayırımlarının neler olduğu; sağlık iletişiminde kimler hedef kitledir, kimler değildir ve neden konuları üzerinde durularak. Hedef kitle ayırımında durumsal model üzerinde durulacaktır. Sağlık hizmeti sunan kurumlara göre hedef kitle ayırımları ve sağlık iletişimi kampanyalarında hedef kitle kimlerden oluştuğu incelenecektir.
5 Bu hafta da hedef kitle konusuna devam edilerek, hedef kitlenin neden belirlenmesi gerektiği üzerinde durularak, sağlık iletişimi alanında karşı karşıya kalınan hedef gruplar tek tek tanımlanacaktır. Bu hafta sağlık iletişimi anlayışı açısından iletişim kavramı daha detaylı olarak ele alınacaktır. İletişim gruplandırılarak, kendi kendine iletişim, kişiler arası iletişim, gruplar arası iletişim ve kitle iletişimi anlayışları ortaya konulduktan sonra, ilk ikisi detaylı olarak işlenecektir.
6 Öğrenci sağlık iletişimi kampanya sunumlarının başlanması. Öğrenci sayısına göre, 7 haftalık bir süre bölünecektir. Her hafta bir veya birden fazla grubun sunumu yapılacaktır.
7 Arasınav
8 Öğrenci sunumu ve tartışma.
9 Öğrenci sunumu ve tartışma.
10 Öğrenci sunumu ve tartışma.
11 Öğrenci sunumu ve tartışma.
12 Öğrenci sunumu ve tartışma.
13 Öğrenci sunumu ve tartışma.
14 Öğrenci sunumu ve tartışma.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024