AĞAÇ MALZEME TUTKALLARI II

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Protein esaslı odun tutkalları, Soya fasulyesi tutkal formülasyonları, karışık soya fasulyesi tutkalları, kan tutkalları, kazein tutkalları.
2 Odunun kimyasal bağlanması, kimyasal bağlanma türleri.
3 Fenol-formaldehit yapılarının odun selulozuna adezyonu.
4 Fenolik reçine türü tutkalların hazırlanması ve özellikleri arasındaki bağlantılar, sentez konsepti, polimer strüktürü ve polimer özellikleri ilişkileri, Sentez parametreleri ile zincir büyümesi ve dallanması arasındaki ilişkiler
5 Sentez parametreleri ile polimerin kimyasal strüktürü arasındaki ilişkiler, sentez parametreleri ve kimyasal strüktürün tutkalın performans özelliklerine etkileri. fenol formaldehit tutkallarında alkali ligninden yararlanma
6 Lignin-formaldehit tutkalları, alkali ligninin polimerizasyon reaksiyonları, alkali ligninin fenol-formaldehit odun tutkallarında kullanılması.
7 Endüstriyel soda-bagas lignini bazlı soğuk sertleşen odun tutkalları, Lignin bazlı çift tutkallar, soda-bagas termoset tutkallar,
8 Meta-modifiye lignin bazlı odun tutkalları, Endüstriyel ligninin meta pozisyonunda formaldehitle reaksiyonları .
9 Düşük rezorsinli fenol-rezorsin-formaldehit (PRF) soğuk sertleşen tutkallar, dallanma prensibi; PRF tutkallarının kimyası ve dallanma, farklı dallanma şekilleri, Dallanmış PRF reçinelerinin karakteristikleri, baz ve asit katalizli formülasyonlar, tutkalın pota ve raf ömrü.
10 Odun ürünlerinde sıcak eriyik (hotmelt) uygulama alanları, etilen-vinil asetat hotmeltleri ile kenar ve köşe uygulamaları, kenar, köşe yapıştırma teknikleri.
11 Parmak birleştirme ve glulam için hızlı sertleşen tutkallar, çift komponentli tutkallar, tutkal hazırlama, parmak birleştirme tutkalları, endüstriyel uygulamalar, paraformaldehit miktarı ve pH değişiklikleri, Çift komponentli tutkallarda komponent değişikliklerinin etkileri.
12 Minimum sertleşme sıcaklıkları, soğuk-sertleşen tutkallar, hızlı sertleşen çift komponentli tutkal sistemleri, Lamine kiriş (glulam) uygulamaları; laboratuar deneyleri, endüstriyel uygulamalar.
13 Ağaç malzeme ve ağaç ürünlerden formaldehit ayrışması, Formaldehit bileşiğinin yapısı ve özellikleri, çevre ve insan sağlığı yönünden formaldehit ile ilgili sınırlandırmalar, Odun ürünlerinden formaldehit ayrışmasının nedenleri, Formaldehit tayininde analitik yöntemler.
14 Genleşen soğuk sertleşen rezorsin tutkallarının ağaç malzeme yapıştırma ve çatlak doldurmada kullanılması, düşük sıcaklık formülasyonları, endüstriyel uygulama testleri
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Yok
2 Yok
3 Yok
4 Yok
5 Yok
6 Yok
7 Yok
8 Yok
9 Yok
10 Yok
11 Yok
12 Yok
13 Yok
14 Yok

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024