Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Temel Kavramlar ve Tanımlar (Üretim kavramının tanımı,üretim faaliyetleri, üretim faktörleri, işletmenin tanımı ve çeşitleri, ekonomik mal) |
2 | Maliyet kavramının tanımı, harcama, gider, maliyet ilişkileri, muhasebe tanım ve çeşitleri, maliyet hesaplamanın amaçları |
3 | Maliyet hesaplanmasında temel aşamalar, giderlerin sınıflandırılması |
4 | Satılan malın maliyetinin hesabı ve gelir tablosunun oluşturulması, sayısal örneklerle açıklanması |
5 | Üretim maliyetini oluşturan giderler, doğrudan ve dolaylı maddelerin sağlanması, optimal sipariş miktarının saptanması |
6 | Madde Stoklarının Değerleme Yöntemlerinden Hareketli Ortalamalar Yönteminin sayısal örneklerle açıklanması |
7 | Madde Stoklarının Değerleme Yöntemlerinden FİFO ve LİFO Yöntemlerinin sayısal örneklerle açıklanması |
8 | İşçilik Giderleri Ücretlendirme Sistemi (Zamanı Ölçü alan ücret sisteminin sayısal örneklerle açıklanması) |
9 | Ücretlendirme Sistemine devam (Emek üretimini ölçü alan ücret sisteminin sayısal örneklerle açıklanması) |
10 | Ücretlendirme Sistemine devam ( Prim, ikramiye, kardan pay alma), işçiliğin maliyete yüklenmesi |
11 | Genel Üretim Giderleri, Genel Üretim giderlerinin üretime yüklenmesinde yararlanılabilecek dağıtım ölçütleri |
12 | Gider yerleri, giderlerin dağıtımı , Gider Dağıtım Çizelgesi, Gider Dağıtım Anahtarı |
13 | Maliyetlendirme yöntemleri (Sipariş Maliyet Yöntemi ve Safha Maliyet Yöntemi) |
14 | Fidan birim maliyetini oluşturan giderler, fidanlıklarda maliyet hesaplamanın amaçları ve yararları |