MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ I

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması
2 Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma
3 Kabuk Soyma-Doğrama
4 Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama
5 Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon
6 Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi
7 Pulp Eldesi-Salçanın Konsantrasyonu
8 Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem
9 Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi
10 Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum
11 Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler
12 Meyve ve Sebzelerin Dondurulması
13 Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri
14 Meyve-sebze kurutma
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Meyve ve Sebzelerin Yıkanması -Ayıklama ve Sınıflandırılması
2 Ayıkama ve Sınıflandırma- Sap ve baş/ Uç Alma İşlemi -Çekirdek Çıkarma
3 Kabuk Soyma-Doğrama
4 Konserve Üretimi için Ön İşlemler-Dolgu Sıvısı Hazırlama
5 Konserve Dolumu ve Kapatma-Pastörizasyon
6 Salça Üretimi için Ön İşlemler-Pulp Eldesi
7 Pulp Eldesi-Saçanın Konsantrasyonu
8 Salçanın Dolumu ve Kapatma-Isıl İşlem
9 Reçel Üretimi için Ön İşlemler-Pişirme İşlemi
10 Reçel Pişirme İşlemi-Soğutma ve Dolum
11 Dondurulmuş Meyve-Sebze Üretimi için Ön İşlemler
12 Meyve ve Sebzelerin Dondurulması
13 Kurutulmuş Meyve-Sebze Üretimi İçin Hammadde Hazırlık İşlemleri
14 Meyve-sebze kurutma

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024