SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ I

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Sütün nitelikleri
2 Sütün temizlenmesi, taşınması
3 Süte uygulanan platform testleri
4 Süt yağının ayrılması
5 Süt standardizasyonu
6 Sütün homojenizasyonu
7 Pastörize içme sütü
8 Sterilize içme sütü
9 Süttozu üretimi
10 Peyniraltı suyu tozu üretimi
11 Süt ve süt ürünlerinin depolanması
12 Peynir Teknolojisi genel giriş
13 Beyaz, Kaşar, peyniri üretimi
14 Tulum peyniri üretimi
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Süt analizleri (yağ, KM)
2 Süt analizleri (PH, asitlik)
3 Süt analizleri (mikrobiyolojik)
4 Süt analizleri (sterilite kontrolü)
5 Süt tozu analizleri, öğrenci ödevleri
6 İçme sütü üretim videoları- öğrenci ödevleri
7 Peyniraltı suyu üretim videoları
8 Süt tozu üretim videoları
9 Beyaz peynir üretim videoları
10 Kaşar peyniri üretim videoları
11 Tulum peyniri üretim videoları
12 Öğrenci ödevleri (işletme gezisi)
13 Öğrenci ödevleri (işletme gezisi)
14 Öğrenci ödevleri (işletme gezisi)

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024