Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Sütün nitelikleri |
2 | Sütün temizlenmesi, taşınması |
3 | Süte uygulanan platform testleri |
4 | Süt yağının ayrılması |
5 | Süt standardizasyonu |
6 | Sütün homojenizasyonu |
7 | Pastörize içme sütü |
8 | Sterilize içme sütü |
9 | Süttozu üretimi |
10 | Peyniraltı suyu tozu üretimi |
11 | Süt ve süt ürünlerinin depolanması |
12 | Peynir Teknolojisi genel giriş |
13 | Beyaz, Kaşar, peyniri üretimi |
14 | Tulum peyniri üretimi |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Süt analizleri (yağ, KM) |
2 | Süt analizleri (PH, asitlik) |
3 | Süt analizleri (mikrobiyolojik) |
4 | Süt analizleri (sterilite kontrolü) |
5 | Süt tozu analizleri, öğrenci ödevleri |
6 | İçme sütü üretim videoları- öğrenci ödevleri |
7 | Peyniraltı suyu üretim videoları |
8 | Süt tozu üretim videoları |
9 | Beyaz peynir üretim videoları |
10 | Kaşar peyniri üretim videoları |
11 | Tulum peyniri üretim videoları |
12 | Öğrenci ödevleri (işletme gezisi) |
13 | Öğrenci ödevleri (işletme gezisi) |
14 | Öğrenci ödevleri (işletme gezisi) |