Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Mikroorganizmaların tarihçesi |
2 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması |
3 | Prokaryotik ve ökaryotik hücre yapıları |
4 | Mikroorganizmaların gelişmesi üzerine etkili faktörler |
5 | Bakteriler-morfolojisi |
6 | Bakteriler-morfolojisi |
7 | Bakteriler-fizyolojisi (gelişme-üreme- beslenme) |
8 | Bakteriler-gelişme-üreme- beslenme |
9 | Viruslar-yapısı-üremesi |
10 | Viruslar-yapısı-üremesi |
11 | Küfler-yapısı-gelişmesi-üremesi |
12 | Küfler-yapısı-gelişmesi-üremesi |
13 | Mayalar-yapısı-üremesi |
14 | Mayalar-yapısı gelişmesi |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Aseptik Çalışma Tekniği |
2 | Numune Alma- Hijyen Kontrol Numuneleri |
3 | Sterilizasyon Ön Hazırlıkları-Sterilizasyon |
4 | Besiyeri Hazırlanması |
5 | Besiyeri Hazırlanması |
6 | Dilüsyon Sıvısı Hazırlama-Dilisyon Serisi Hazırlama |
7 | Dilisyon Serisi Hazırlama-Ekim Yapma |
8 | İnkübasyon-sonuçların değerlendirilmesi |
9 | Koloni Morfolojisi |
10 | Koloni Morfolojisi-Saf Kültür Eldesi |
11 | Preparat Hazırlanması-gram boyama-Mikroskopta İnceleme |
12 | Preparat Hazırlanması-spor boyama-mikroskopta inceleme |
13 | Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme-mayalar |
14 | Mikroorganizma Hücrelerini İnceleme-Lamlarda Sayım |