PARAMETRİK OLMAYAN İSTATİSTİK YÖNTEMLER

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Tek örneklemden derlenen verileri kullanan istatistiksel yöntemler: Konum parametresi ile ilgili çıkarsama yapma, tek örneklem işaret testi, Wilcoxon testi, binom testi
2 Rasgelelik için Run testleri; tek örneklem testi, bağımsız iki örneklem için Run testi, Wald-Wforwritz testi, Cox Stuart testi, Run testi, Cox-Stuart Trend testi
3 İki bağımsız örneklem verilerini kullanan yöntemler: Tukey’in çabuk testi, Medyan testi, Mann-Whitney testi, Wald-Wolforwritz sıra testi, Hollander testi, Fisher testi.
4 İki dağılım parametresinin eşitliği için çıkarsamalar; Mood testi, Moses testi.
5 İki bağımlı örneklemden derlenen verilerini kullanan yöntemler: Konum parametreleri ile ilgili hipotez testleri için yöntemler; iki bağımlı örneklem için işaret testi, Wilcoxon işaretlenmiş sıra sayıları testi, Mc-Nemar testi.
6 Bağımsızlık ve homojenlik için Ki-Kare testleri: Ki-Kare Dağılımı, Ki-Kare bağımsızlık testi, (2x2) olağanlık tablosu, Yates düzeltmesi, Ki-Kare homojenlik testi.
7 Üç veya daha fazla bağımsız örneklemden derlenen verileri kullanan yöntemler: Genişletilmiş Medyan testi, Kruskal-Wallis testi.
8 Sıra sayıları ile tek yönlü varyans analizi, Jonckhere-Terpstra sıralanmış alternatifler testi.
9 Üç veya daha fazla bağımlı örneklemden derlenen verileri kullanan yöntemler: Friedman sıra sayıları iki-yönlü varyans analizi, Friedman testi kullanıldığında çoklu-karşılaştırma yöntemleri
10 Uyum iyiliği testleri: Ki-Kare uyum iyiliği testi; örneklem ölçümü, parametrelerin tahmini
11 Kolmogorov-Smirnov tek örneklem ve iki örneklem testleri, Ki-Kare ve Kolmogorov-Smirnov uyum iyiliği testlerinin karşılaştırılması.
12 Sıra Korelasyonu ve diğer ilişki ölçüleri: Spearman sıra korelasyon katsayısı, Kendall ilişki katsayısı.
13 Paket program uygulamaları
14 Paket program ile örnek vaka çalışmaları

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024