EĞİTİMDE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ II

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Derse Giriş ? Beklentiler ? Temel Prensipler
2 Veritabanı, Veritabanı çeşitleri, Veritabanı programları:Bir veritabanının yaratılması.
3 Tablolar
4 Formlar
5 Sorgular
6 İç içe sorgular Uygulama
7 Makrolar ve SQL sorgu dili, Raporlar
8 HTML dili ve temel etiketler. HTML editörleri ile web tasarımı.
9 Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı, font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması.
10 Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı,
11 Web tasarım ve yönetim programları: font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması.
12 Hazır Javascript kodlarının (buton, menü scriptleri, yazı ve resim efektleri, vb.) web sayfalarına eklenmesi. Web sitelerinin ftp yapılarak yayınlanması.
13 E-posta programları: E-posta kullanma, adres defteri düzenleme, e posta iletilerini yönetme, özelleştirme ve düzenleme, takvim klasörünü yönetme, toplantıları zamanlama ve yönetme
14 Bilgisayar kullanımında sağlık ve ergonomi.
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Tanımlar ve gösterimi
2 Veritabanı, Veritabanı çeşitleri, Veritabanı programları:Bir veritabanının yaratılması.
3 Veri tabanında tablo oluşturma
4 Veri tabanında Form oluşturma
5 Veri tabanında Sorgu yazma
6 Veri tabanında iç içe sorgular yazma
7 Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı, font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması.
8 HTML dili ve temel etiketler. HTML editörleri ile web tasarımı.
9 Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı,
10 Web tasarım ve yönetim programları: font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması.
11 Hazır Javascript kodlarının (buton, menü scriptleri, yazı ve resim efektleri, vb.) web sayfalarına eklenmesi. Web sitelerinin ftp yapılarak yayınlanması.
12 E-posta programları: E-posta kullanma, adres defteri düzenleme, e posta iletilerini yönetme, özelleştirme ve düzenleme, takvim klasörünü yönetme, toplantıları zamanlama ve yönetme
13 Web tasarım ve yönetim programları: font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması.
14 Bilgisayar kullanımında sağlık ve ergonomi uygulamalar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024