DÜZLEM SEYİR

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Yönler, pusulalar (mıknatısi ve cayro), doğal ve yapay sapma, cayro hatası hesapları.
2 Yönler, pusulalar (mıknatısi ve cayro), doğal ve yapay sapma, cayro hatası hesapları,Manyetik pusula düzeltmesi,yapay sapma cetveli yapma,
3 rota ve kerteriz,Kerteriz aletleri,Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri.
4 Kerteriz aletleri.
5 Düzlem Seyri, Enlem Seyri, Boylam Seyri,
6 Orta Enlem Seyri,Merkator Seyri,Büyük Daire Seyri
7 Büyük Daire Seyri Planlama,Hesaplama ve Usülleri
8 Büyük Daire Seyri Planlama,Hesaplama ve Usülleri
9 Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri.
10 Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri
11 Seyir jurnali tutulması, seyir planlaması, limana giriş ve çıkış planlaması, açık deniz seyri, kısıtlı görüşte seyir,
12 Trafik ayrım düzeninde seyir, kutup bölgesinde seyir, buzlu sularda seyir, kurtarma yardım amaçlı seyir,
13 Tropikal fırtınaların bulunduğu alanda seyir, akıntı ve çeşitleri, akıntılı ve rüzgarlı sularda seyir,
14 Akıntı üçgeni ve akıntı seyri problemlerinin çözümü, gel-git hesapları büyük daire seyri, kompazayt seyir.
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Yönler, pusulalar (mıknatısi ve cayro), doğal ve yapay sapma, cayro hatası hesapları ile ilgili örnek problem çözümleri.
2 Yönler, pusulalar (mıknatısi ve cayro), doğal ve yapay sapma, cayro hatası hesapları,Manyetik pusula düzeltmesi,yapay sapma cetveli yapma ile ilgili örnek problem çözümleri.
3 rota ve kerteriz,Kerteriz aletleri,Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri ile ilgili örnek problem çözümleri.
4 Kerteriz aletleri
5 Düzlem Seyri, Enlem Seyri, Boylam Seyri ile ilgili örnek problem çözümleri.
6 Orta Enlem Seyri,Merkator Seyri,Büyük Daire Seyri ile ilgili örnek problem çözümleri.
7 Büyük Daire Seyri Planlama,Hesaplama ve Usülleri ile ilgili örnek problem çözümleri.
8 Büyük Daire Seyri Planlama,Hesaplama ve Usülleri ile ilgili örnek problem çözümleri.
9 Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri ile ilgili örnek problem çözümleri.
10 Kıyı seyri ve rota çizme esasları. Mevki çeşitleri ve mevki koyma yöntemleri, dar sularda seyir, matematiksel seyir ve çeşitleri ile ilgili örnek problem çözümleri.
11 Seyir jurnali tutulması, seyir planlaması, limana giriş ve çıkış planlaması, açık deniz seyri, kısıtlı görüşte seyir, ile ilgili örnek problem çözümleri.
12 Trafik ayrım düzeninde seyir, kutup bölgesinde seyir, buzlu sularda seyir, kurtarma yardım amaçlı seyir ile ilgili örnek problem çözümleri.
13 Tropikal fırtınaların bulunduğu alanda seyir, akıntı ve çeşitleri, akıntılı ve rüzgarlı sularda seyir ile ilgili örnek problem çözümleri.
14 Akıntı üçgeni ve akıntı seyri problemlerinin çözümü, gel-git hesapları büyük daire seyri, kompazayt seyir ile ilgili örnek problem çözümleri.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024