SU KALİTESİ VE ORGANİZMALARA ETKİSİ

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Yeryüzündeki suların oluşumu ve dağılımı
2 Suyun kimyasal ve fiziksel özellikleri
3 Yüzeysel sularda biyolojik mekanizmalar
4 Kirlilik unsurlarının sınıflandırılması ve ortamdaki etkileri
5 Hidrolojik çevrim-hidrolojik çevrimin elemanları
6 Hidrolojik çevrim sırasında su kalitesinde doğal ve antropojen değişimler
7 Saprobik sistem
8 Bakteriyolojik kirlenme ve bakteriyolojik kirlilik kriterleri
9 Su kirliliğinde azotlu bileşiklerin etkisi
10 Su kirliliğinde fosforun etkisi
11 Su kirliliğinde fotosentezin önemi
12 Nütriyentler ve solunum ile fotosentez arasındaki denge
13 Limnolojik dönüşümler ve fosfor yükleri
14 İç sularda kirlilik
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Sularda tuzluluk tayini
2 Sularda oksijen tayini
3 Biyolojik oksijen ihtiyacının belirlenmesi
4 Kimyasal oksijen ihtiyacının belirlenmesi
5 Sularda klorofil-a’nın ölçülmesi
6 Azot tayini
7 Amonyum tayini
8 Fosfor tayini
9 Silis tayini
10 Hidrojen Sülfür (H2S) tayini
11 Deniz suyunda organik madde tayini
12 Deniz suyunda partikül organik karbon tayini
13 Atomik absorbsiyon spektrofotometresi ile deniz suyunda iz element analizleri
14 Trofik indeks (TRIX) değerlerinin hesaplanması

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024