FRANSIZCA SÖZLÜ İLETİŞİM II

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Se présenter, poser des questions, exprimer des gouts, décrire des activités (Kendini tanıtmak, zevklerinden ve uğraşılarından bahsetmek, sorular sormak).
2 Donner des informations sur une personne, décrire l'apparence physique, formuler une demande polie (Bir kişi hakkında bilgiler verebilmek, tarifini yapabilmek, kibarca bilgi almayı öğrenmek).
3 Exprimer un jugement de valeur, un besoin ou un souhait (Yargıda bulunmak, ihtiyaçlarından, isteklerinden bahsedebilmek).
4 Comparer des quantités et des qualités, caractériser un logement (Nicel ve nitel anlamda kıyas yapabilmek, bir yerleşimi konumlandırmak).
5 Exprimer une condition, un conseil ou une obligation (Şartlardan bahsedebilmek, tavsiyede bulunmak, zorundalıkları vurgulamak).
6 Décrire votre mode de vie -habitudes alimentaires, activités physiques - (Hayat tarzını anlatmak, yeme-içme alışkanlıklarından, fiziksel etkinliklerden bahsetmek).
7 Décrire une situation ou un événement passé. Evoquer des souvenirs (Geçmişte yaşanmış bir olaydan bahsetmek, hatıraları anmak).
8 Exposer un projet, exprimer la cause d'un problème (Proje anlatımı yapmak, bir problemin nedenini açıklayabilmek).
9 Faire des prévisions, exprimer une probabilité ou une certitude, exprimer une conséquence (Öngörüde bulunabilmek, olası ya da kesin durumları aktarmak, sonucu ifade edebilmek).
10 Faire le compte rendu d'un voyage, évoquer des souvenirs (Bir seyahatten bahsetmek, hatıraları aktarmak).
11 Exprimer un point de vue, l'accord ou le désaccord (Görüş bildirmek, bir konu hakkındaki olumlu ve olumsuz fikirleri ifade etmek).
12 Exprimer une opposition ou une concession (Karşıtlıkları ya da ödünleri vurgulamak).
13 Rapporter les paroles d'une personne (Bir başkasının sözlerini aktarmak).
14 Genel tekrar.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024