YEM ANALİZ METODLARI

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Yemlerin genel değerlendirilmesi, yemlerden örnek alınması
2 Farklı yapıdaki örneklerin analizlere hazırlanmasında dikkat edilecek konuların anlatımı.
3 Yem maddelerinde duyusal, fiziksel, mikroskobik analiz yöntemleri
4 Yem maddelerinde Weende Analiz Yöntemi, NDF, ADF gibi)analiz yöntemleri
5 Enerji değerlerinin belirlenmesinde kullanılan metotlar (klasik metotlar, kimyasal metotlar…) ve bunların yapılışları hakkında bilgi aktarımı
6 Enerji değerlerinin belirlenmesinde kullanılan metotlar (klasik metotlar, kimyasal metotlar…) ve bunların yapılışları hakkında bilgi aktarımı
7 Yem maddelerinde mineral içeriğinin tesbiti
8 Yem maddelerinde vitamin içeriğinin tesbiti
9 Karma yemlerin kalitesinin tesbiti
10 Yem katkı maddelerinin kalitesinin tesbiti
11 Yemlerin sindirilme derecelerinin hesaplama yöntemleri hakkında bilgi verilmesi.
12 Yemlerin sindirilme derecelerinin in vitro tespiti ve sindirilme derecelerinin hesaplama yöntemleri hakkında bilgi verilmesi.
13 Yemlerin enerji değerinin in vivo yöntemlerle tesbiti
14 Yemlerin enerji değerinin in vitro yöntemlerle tesbiti
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 Yemlerden örnek alınması ve örneklerin analizlere hazırlanması.
2 Yüksek nem içerikli yemlerden örnek alınması ve örneklerin analizlere hazırlanması.
3 Duyusal analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması,
4 Fiziksel analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması,
5 Mikroskobik analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması,
6 Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile kuru madde miktarının saptanması
7 Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham protein miktarının saptanması
8 Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham kül miktarının saptanması
9 Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham yağ miktarının saptanması
10 Yem örneklerinde organik madde içeriklerinin saptanması
11 Yem örneklerinde NDF içeriklerinin saptanması
12 Yem örneklerinde ADF içeriklerinin saptanması ,
13 Yemlerin sindirilme derecelerinin tespitinde kullanılan in vivo ve in vitro yöntemlerin tanıtımı ve sindirilme derecelerinin hesaplanmasında kullanılan formüllerin anlatımı.
14 Yemlerin in vivo ve in vitro yöntemler kullanılarak enerji değerinin hesaplanmasının anlatımı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024