Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Yemlerin genel değerlendirilmesi, yemlerden örnek alınması |
2 | Farklı yapıdaki örneklerin analizlere hazırlanmasında dikkat edilecek konuların anlatımı. |
3 | Yem maddelerinde duyusal, fiziksel, mikroskobik analiz yöntemleri |
4 | Yem maddelerinde Weende Analiz Yöntemi, NDF, ADF gibi)analiz yöntemleri |
5 | Enerji değerlerinin belirlenmesinde kullanılan metotlar (klasik metotlar, kimyasal metotlar…) ve bunların yapılışları hakkında bilgi aktarımı |
6 | Enerji değerlerinin belirlenmesinde kullanılan metotlar (klasik metotlar, kimyasal metotlar…) ve bunların yapılışları hakkında bilgi aktarımı |
7 | Yem maddelerinde mineral içeriğinin tesbiti |
8 | Yem maddelerinde vitamin içeriğinin tesbiti |
9 | Karma yemlerin kalitesinin tesbiti |
10 | Yem katkı maddelerinin kalitesinin tesbiti |
11 | Yemlerin sindirilme derecelerinin hesaplama yöntemleri hakkında bilgi verilmesi. |
12 | Yemlerin sindirilme derecelerinin in vitro tespiti ve sindirilme derecelerinin hesaplama yöntemleri hakkında bilgi verilmesi. |
13 | Yemlerin enerji değerinin in vivo yöntemlerle tesbiti |
14 | Yemlerin enerji değerinin in vitro yöntemlerle tesbiti |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Yemlerden örnek alınması ve örneklerin analizlere hazırlanması. |
2 | Yüksek nem içerikli yemlerden örnek alınması ve örneklerin analizlere hazırlanması. |
3 | Duyusal analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması, |
4 | Fiziksel analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması, |
5 | Mikroskobik analiz yöntemlerinin temel prensiplerinin anlatımı ve laboratuar ortamında örnek üzerinde uygulanması, |
6 | Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile kuru madde miktarının saptanması |
7 | Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham protein miktarının saptanması |
8 | Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham kül miktarının saptanması |
9 | Yem örneklerinde Weende Analiz yöntemi ile ham yağ miktarının saptanması |
10 | Yem örneklerinde organik madde içeriklerinin saptanması |
11 | Yem örneklerinde NDF içeriklerinin saptanması |
12 | Yem örneklerinde ADF içeriklerinin saptanması , |
13 | Yemlerin sindirilme derecelerinin tespitinde kullanılan in vivo ve in vitro yöntemlerin tanıtımı ve sindirilme derecelerinin hesaplanmasında kullanılan formüllerin anlatımı. |
14 | Yemlerin in vivo ve in vitro yöntemler kullanılarak enerji değerinin hesaplanmasının anlatımı. |