1 |
Giriş.Makroskopik Yapı ve Özellikleri: Kesiş yönleri, öz, yıllık halkalar |
2 |
Makroskopik Yapı ve Özellikleri:Öz ışınları, boyuna paranşimler, reçine kanalları, öz lekeleri, diri odun ve öz odun |
3 |
Makroskopik Yapı ve Özellikler: Odunun rengi, parlaklık, koku ve tad, tekstür ve lif yapısı |
4 |
Makroskopik Yapı ve Özellikler: Odunda dış görünüş, ağırlık ve sertlik |
5 |
Primer ve Sekonder Büyüme: Primer büyüme, vaskular kambiyumda hücre tipleri, vaskular kambiyumda hücre bölünmesi, vaskular kambiyumda mevsimlik faaliyet |
6 |
Hücre Çeperi ve Yapısı: Hücre çeperinin kimyasal yapısı |
7 |
Hücre Çeperi ve Yapısı: hücre çeper tabakaları ve özellikleri |
8 |
Mikroskopik Özellikler: Hücre çeperinde görülen özel oluşumlar, İğne yapraklı ağaçlarda mikroskopik yapı |
9 |
Mikroskopik Özellikler: İğne yapraklı ağaçlarda mikroskopik yapı |
10 |
Mikroskopik Özellikler: Geniş yapraklı ağaçlarda mikroskopik yapı |
11 |
Mikroskopik Özellikler: Geniş yapraklı ağaçlarda mikroskopik yapı |
12 |
Odun Yapısında Meydana Gelen Değişiklikler. |
13 |
Odun Kusurları : Gövde şekli, eksantrik öz, lif yönü, budaklar |
14 |
Odun Kusurları :Çatlaklar, reaksiyon odunu, gevreklik ve cazlama, çıralanma kusurları, reçine keseleri. |