1 |
Yaban hayvanların yem tercihlerine göre bitkilerin hiyerarşik olarak gruplandırılması; odunsu bitkiler, çalılar, bugdaygiller, legüminözler, diğer otsu bitkiler |
2 |
Bitkilerin hayvanlarca tercih edilmelerini etkileyen özellikleri, morfolojik ve fizyolojik yapıları, |
3 |
Bitkilerin yem değerini etkileyen faktörler, bitkisel özellikler, arazi özellikleri, hayvan türleri, mevsim |
4 |
Odunsu ve otsu bitkilerin yem değerinde zaman içerisinde meydana gelen değişimler |
5 |
Yaban hayvanlarının yem tercihini etkileyen bitkisel özellikler, |
6 |
Önemli gramine yem türleri |
7 |
Önemli legüminöz yem türleri |
8 |
Önemli gramine ve legüminöz yem türlerinin teşhisleri |
9 |
Hayvanların tükettikleri yem miktarını etkileyen faktörler; bitkiler, mevsim, hayvan türü ve gelişme çağı |
10 |
Bitkilerde bulunan ve yem kalitesini etkileyen kimyasal maddeler selüloz, hemiselüloz, lignin alkoloidler, tanen |
11 |
Türkiyede yetişen zehirli yem bitkileri |
12 |
Bitkilerin yem kalitesinin arazide ve laboratuarda belirlenmesi, |
13 |
Yem kalitesinin argonomik yöntemlerle belirlenmesi, bitkilerin sindirilebilme değerlerinin hesaplanması |
14 |
Orman içi meralarda otlatmanın yaban hayvanları için planlanması, otlatma sıklığı ve yoğunluğunun belirlenmesi |