Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Bitkilerde serbest radikaller |
2 | Bitkilerde serbest radikallerin yapısı, oluşunu, çeşitleri ve zararlı etkileri |
3 | Antioksidan enzim sistemleri |
4 | Katalaz, Peroksidaz, Süperoksit Dismutaz gibi antioksidan enzimler |
5 | Diğer enzim sistemleri |
6 | Enzimatik olmayan antioksidan maddeler |
7 | Arasınav |
8 | Arasınav |
9 | Bitki karotenoidleri ve ilişkili bileşikler |
10 | Flavonoidler, antosiyaninler |
11 | Glutatyon, nitrik oksit, alfa tokoferol, |
12 | Koenzim Q10, lipoik asit, vitamin E, C |
13 | Total oksidan kapasite ve Antioksidan etki mekanizması |
14 | Öğrenciye telafi dersi |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Deneyin tasarlanması, gerekli kimyasal maddelerin ve malzemelerin hazırlığı |
2 | Bitki seçimi, yetiştirilmesi |
3 | Seçilen zamanda hasat edilip saklanması |
4 | Peroksidaz enzim aktivitesi tayini |
5 | Katalaz enzim aktivitesi tayini |
6 | Süperoksit dismutaz enzim aktivitesi tayini |
7 | Arasınav |
8 | Arasınav |
9 | Klorofil, Karotenoid, Antosiyanin tayini |
10 | Fenolik bileşliklerin tayini |
11 | Lipid peroksidasyonu tayini |
12 | Vitamin C tayini |
13 | Verilerin hesaplanması, değerlendirilmesi |
14 | Sonuçların yorumlanması |