Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Gıda; kavramsal çerçeve |
2 | Gıda Kaynakları; Bitkisel (tarım Ürünleri, doğal ortam ürünleri, İşlenmiş Ürünler) |
3 | Gıda Kaynakları; Hayvansal (Kültür hayvanları; Büyük-Küçükbaş, Kümes, Avcılık-Balıkçılık) |
4 | Dünyanın şekli, hareketleri ve bunun makro tarım kuşaklarına etkisi |
5 | Yeryüzünde karaların kapladığı alan ve tarımsal alanların payı |
6 | Yeryüzünde tarımsal üretimde farklılıklar ve bunu etkileyen faktörler |
7 | Ara Sınav |
8 | Yeryüzünde nüfusun dağılışı ve gıda üretim ilişkileri |
9 | Dünyada temel tarımsal ürünler ve bu ürünlerin üretiminde öne çıkan ülkeler |
10 | Dünyada politika farklılıklarının gıda üretimi ve dağılışı üzerindeki etkileri |
11 | Dünya gıda ticareti ve düzenleyici kurumlar (DTÖ-FAO) |
12 | Dünya gıda üretim ve ticaretinde Türkiye?nin durumu ve Türkiyenin stratejik tarım ürünleri |
13 | Dünyada nüfus artışı ve gıda üretiminin geleceği |
14 | Ödev-projelerin değerledirilmesi/tartışma |