1 |
Deney planının yapılması ve gerekli hazırlıkların belirlenmesi |
2 |
Lamların temizlenmesi, boya ve solüsyonların hazırlanması |
3 |
Örnek kaplarının ve izolasyon besiyerlerinin hazırlanması, Stok kültürlerin saklanmasında kullanılan solüsyonların ve besiyerlerinin hazırlanması |
4 |
Deneyin gerçekleştirilmesi ve gerekli analizlerin yapılması (örnek alımı ,sıcaklık-nem-klor vb. ölçülmesi, izolasyon ekimi, inkübasyon) |
5 |
Gelişen fungal kolonilerin tespiti ve saf kültür halinde izolasyonu |
6 |
Saf kültürlerin saklaması için kısa süreli yöntemlerin kullanılması |
7 |
Ara sınav |
8 |
Ara sınav |
9 |
Saf kültürlerin saklaması için uzun süreli yöntemlerin kullanılması |
10 |
Tanı için taze kültürlerin ve ilgili besiyerlerinin hazırlanması, ekim ve inkübasyon |
11 |
Teşhis anahtarlarını kullanarak, küflerin makro ve mikromorfolojik karakterlerin tespiti. Öncelikle cins ve sonrasında tür düzeyinde isimlendirilmesi I |
12 |
Teşhis anahtarlarını kullanarak, küflerin makro ve mikromorfolojik karakterlerin tespiti. Öncelikle cins ve sonrasında tür düzeyinde isimlendirilmesi II |
13 |
Tanı sonrası küflerin güncel isimlendirme ve kontrolü için Index Fungorum web sitesinin kullanımı |
14 |
Sonuçların değerlendirilmesi |