CALCULUS I

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 Fonksiyonlar: Fonksiyonların tanımı ve grafikleri, Fonksiyonların birleştirilmesi: Grafiklerin kaydırılması ve ölçeklendirilmesi, Trigonometrik Fonksiyonlar.
2 Rasyonel fonksiyonlar, hiperbolik fonksiyonlar, üstel ve logaritmik fonksiyonlar, fonksiyon türleri, ters fonksiyonlar
3 Limit ve Süreklilik: Değişim Oranları ve Eğri teğetleri, Fonksiyonun limiti ve Limit Kuralları, Limitin Tam tanımı, Tek Yönlü Limitler, Süreklilik, Sonsuzluk içeren Limitler.
4 Türev: Teğetler ve Bir noktada Türev, Fonksiyon olarak Türev, Türev kuralları, Değişim oranı olarak Türev, polinomların ve Trigonometrik Fonksiyonların Türevleri, Zincir Kuralı.
5 Türev: Kapalı Türev, Ters Fonksiyon ve Logaritmanın Türevleri, Ters Trigonometrik Fonksiyonlar, İlgili Oranlar, Linearizasyon ve Diferansiyeller.
6 Arasınav
7 Arasınav
8 Türevin Uygulamaları: Fonksiyonların ekstremum değerleri, Ortalama değer teoremi, Monotonik fonksiyonlar ve birinci türev testi, konkavlık ve eğri çizimi.
9 Türevin Uygulamaları: Belirsiz formlar ve eğri çizimi, uygulamalı optimizasyon, antitürevler.
10 İntegral: Sonlu toplamlarla alan ve tahmin, Sigma notasyonu ve sonlu toplamlarla limit, belirli integral, calculus’un temel teoremi, belirsiz integraller ve yerine koyma metodu, yerine koyma ve eğriler arasındaki alan.
11 Belirli İntegrallerin Uygulamaları: Kesit alanlar kullanarak hacim hesaplaması, silindirik kabulları kullanarak hacim hesaplaması, yay uzunluğu.
12 İntegraller ve Transandant Fonksiyonlar: Logaritmanın integral olarak tanımlanması
13 İntegral Alma teknikleri: Kısmi integrasyon, trigonometrik integraller, trigonometrik yerine koyma, rasyonel fonksiyonların kısmi kesirlerle integralinin alınması, genelleştirilmiş integraller.
14 Sonsuz seriler: Diziler, Sonsuz seriler, İntegral testi, karşılaştırma testi, Oran ve kök testleri, Sonsuz seriler: Oran ve kök testleri, alternatif seriler: mutlak ve koşullu yakınsaklık, kuvvet serileri, Taylor ve Mclauren serileri, Taylor serilerinin yakınsaklığı.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024