MİKROBİYOLOJİK ANALİZ VE METODLAR

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 bakterilerin sınıflandırılması , su ürünlerinde önemli mikroorgaznimalar
2 mikroorganizmaların gelişiminde önemli faktörler
3 su ürünlerinde bozulmanın geciktirilmesi
4 mikrobiyel gıda zehirlenmeleri
5 Toplam aerobik bakteri analizi
6 Toplam anaerobik bakteri analizi
7 bakteri sayımı
8 arasınav
9 arasınav
10 Koliform ve fekal koliform analizi
12 Maya ve küf analizi
13 su ürünlerinde patojen bakteriler -I
14 su ürünlerinde patojen bakteriler -II
Hafta Uygulama Konu Başlıkları
1 mikrobiyoloji laboratuarındaki çalışma kuralları, kullanılacak alet ve ekipman
2 kullanılacak besi yerlerinin hazırlanması
3 Membran filtre, hücre sayını, identifikasyon, hızlı testler
4 Balık örneğinin analize hazırlanması, dilüsyon hazırlama
5 Toplam aerobik bakteri analizi
6 Toplam anaerobik bakteri analizi
7 Bakteri sayımı
8 arasınav
9 arasınav
10 Koliform ve toplam koliform analizi
12 maya ve küf analizi
13 patojen bakteri analizi

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024