Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | bakterilerin sınıflandırılması , su ürünlerinde önemli mikroorgaznimalar |
2 | mikroorganizmaların gelişiminde önemli faktörler |
3 | su ürünlerinde bozulmanın geciktirilmesi |
4 | mikrobiyel gıda zehirlenmeleri |
5 | Toplam aerobik bakteri analizi |
6 | Toplam anaerobik bakteri analizi |
7 | bakteri sayımı |
8 | arasınav |
9 | arasınav |
10 | Koliform ve fekal koliform analizi |
12 | Maya ve küf analizi |
13 | su ürünlerinde patojen bakteriler -I |
14 | su ürünlerinde patojen bakteriler -II |
Hafta | Uygulama Konu Başlıkları |
---|---|
1 | mikrobiyoloji laboratuarındaki çalışma kuralları, kullanılacak alet ve ekipman |
2 | kullanılacak besi yerlerinin hazırlanması |
3 | Membran filtre, hücre sayını, identifikasyon, hızlı testler |
4 | Balık örneğinin analize hazırlanması, dilüsyon hazırlama |
5 | Toplam aerobik bakteri analizi |
6 | Toplam anaerobik bakteri analizi |
7 | Bakteri sayımı |
8 | arasınav |
9 | arasınav |
10 | Koliform ve toplam koliform analizi |
12 | maya ve küf analizi |
13 | patojen bakteri analizi |