Hafta | Teori Konu Başlıkları |
---|---|
1 | Tarih öncesinde beslenme alışkanlıkları: Giriş |
2 | Beslenme alışkanlıklarını anlamamızı sağlayan yöntemler I |
3 | Beslenme alışkanlıklarını anlamamızı sağlayan yöntemler II |
4 | Beslenme alışkanlıklarını anlamamızı sağlayan yöntemler III |
5 | Ateşin kullanımı ve beslenme |
6 | Avcılık ve avlanma yöntemleri |
7 | Ara sınav |
8 | Dünyanın farklı bölgelerinde ilk evcilleştirme örnekleri: Domuz, koyun, keçi, sığır |
9 | Dünyanın farklı bölgelerinde ilk kültüre alma örnekleri: Buğday, pirinç, mısır |
10 | Tarihöncesinde süt tüketimi |
11 | Etnoğrafik besin hazırlama yöntemleri |
12 | Besin depolama alanları |
13 | Beslenmede eşitsizlik: Etnoğrafik örnekler |
14 | Bitirme Sınavı |