KARİYER PLANLAMA

İzlence Konu Başlık

Hafta Teori Konu Başlıkları
1 *Kariyer planlama dersi nedir? *Kariyer merkezi nedir? *Kariyer merkezinin yarar sağlayacağı konular nelerdir?* Kariyer Merkezlerinden nasıl faydalanılır?
2 *Zekâ ve kişilik nedir? *Zekâ ve kişiliğin kariyer ile bağlantısı nedir?Oya Aytemiz SEYMEN, GELENEKSEL KARİYERDEN, SINIRSIZ ve DİNAMİK / DEĞİŞKEN KARİYERE GEÇİŞ: NEDENLERİ ve SONUÇLARI ÜZERİNE YAZINSAL BİR İNCELEME, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi Cilt XXIII, Sayı 1, 2004, s. 79-114
3 *Bilgi, beceri, yetenek, yetkinlik kavramları nelerdir? *Bu kavramların kariyer ile bağlantısı nedir? Hakan Birol, Pozitif Kariyer, Alfa Kitap.
4 *İnce beceriler ve teknik beceriler nedir? *Öğrenciler neden bu becerilere ihtiyaç duyar?: Ozan Dağdeviren, Kariyer Kitabı, Abaküs yaınları.
5 * Kendini değerlendirme, öz farkındalık kavramları ve kariyer açısından önemi. Özlem Akçay Kasapoğlu,Leadership and Organization for the Companies in the Process of Industry 4.0 Transformation, International Journal of Organizational Leadership 7(2018) 300-308 .
6 * Üniversite sürecinde kariyer planlama (Üniversite eğitimi sırasında kariyer planı ve gelişimine yönelik neler yapılmalı ve bu çalışmalar ne zaman başlamalıdır?) Melek VERGİLİEL TÜZ, KARİYER PLANLAMASINDA YENİ YAKLAŞIMLAR , U. Ü. FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ SOSYAL BİLİMLER DERGİSİ Yıl: 4, Sayı: 4, 2003/1.
7 *Ara Sınav/ Kariyer planlama sürecinde öz geçmiş hazırlama.
8 *Kariyer planlama sürecinde stres ve stres yönetimi, *Etkili Mülakat ve CV hazırlama teknikleri: Doç. Dr. Erdoğan Kaygın Dr. Öğr. Üyesi Yunus Zengin, KARIYER TEMEL KAVRAMLAR, YÖNETIMI, GÜNCEL KONULAR, Eğitim Yayınevi, 2019.
9 *İşe alım ve kariyer yönetiminde yetenek ve yetkinlik yönetimi, psikoteknik testler, değerlendirme merkezi yaklaşımları gibi güncel uygulamalar hakkında bilgiler (dersin verildiği bölüme uyarlanarak anlatılması önerilmektedir) Seda Çelik, İsmail Güleç, Buket Demirhan, Yaşam Boyu Öğrenme Nedir-10.19126-suje.27105-192264
10 *Akademik kariyer yapmak isteyen öğrenciler açısından akademik kariyer sürecinin anlatılması: Miray DAĞYAR, Gamze KASALAK, Nermin UĞURLU; "YÜKSEKÖĞRETİMDE AKADEMİK KARİYER FARKINDALIĞI: BİR ÖLÇEK GELİŞTİRME ÇALIŞMASI", MİLLÎ EĞİTİM ● Cilt: 50 ● Bahar/2021 ● Sayı: 230, s.557-580.
11 * Özel sektör alanında kariyer olanaklarının tanıtılması: Mustafa TAŞLIYAN,Nazmiye Ülkü ARI, Burak DUZMAN, İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİNDE KARİYER PLANLAMA VE KARİYER YÖNETİMİ: İİBF ÖĞRENCİLERİ ÜZERİNDE BİR ALAN ARAŞTIRMASI , ORGANİZASYON VE YÖNETİM BİLİMLERİ DERGİSİ Cilt 3, Sayı 2, 2011 ISSN: 1309 -8039 .
12 * Girişimcilerin kariyer hikâyeleri hakkında bilgilendirme ve öğrencilere üniversite hayatlarını nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda tavsiyeler: Gözde Mert, GİRİŞİMCİLİK ÖYKÜLERİ, October 2019 Publisher: Akademi Titiz Yayınları, ISBN: 9786057604163.
13 *Kamu sektörü çalışanlarından kariyer hikâyeleri hakkında bilgilendirme ve öğrencilere üniversite hayatlarını nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda tavsiyeler: Aytaç, S. (1997). Çalışma Yaşamında Kariyer Yönetimi Planlaması, Geliştirilmesi Sorunları. İstanbul: Epsilon Yayınları.
14 *Genel Değerlendirme.

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı © 2024